Cârdăşiile lui Victor Ponta

Luat la bani mărunţi de Oana Stancu într-o emisiune TV tocmai pe Antena 3 – dovadă a curajului ei de a nu se supune consemnului ce-i obligă pe ditamai Mihai Gâdea şi pe mulţi alţii ca el să se facă preş în faţa prim-ministrului –, Victor Ponta a declarat că nu ştie la ce se referă cunoscuta ziaristă de investigaţie, atunci când îl întreabă dacă regretă că a propus-o pe Kövesi ca şefă la DNA. Asta după ce, tocmai înainte cu o zi, două, se lăudase peste tot că a făcut exact acest lucru şi încă din proprie iniţiativă, iar nu la solicitarea lui Băsescu.

Că Victor Ponta a reuşit să ajungă mincinosul numărul 1 al naţiei nu mai e un secret pentru nimeni, atingând această performanţă după ce l-a dat jos de pe soclu, sau, mai precis, l-a coborât pe treapta a doua pe însuşi mincinosul mincinoşilor, Traian Băsescu. Astfel că nu i-a fost ruşine să mintă în continuare, pretinzând că procurorii nu sunt în subordinea guvernului. Ba a mai susţinut că nici el, când a fost procuror, nu a fost în subordinea guvernului. Din păcate, Oana Stancu n-a avut inspiraţia să-l întrebe dacă nici în calitatea de şef al Corpului de Control al Guvernului nu i s-a subordonat acestuia şi mai ales prim-ministrului de-atunci, Adrian Năstase, rezolvând aşa cum i s-a cerut, ba chiar cu exces de zel, cazul altui procuror, celebrul Cristian Panait.

Căutând pe internet, oricine poate afla dimensiunile scandalului de atunci, când, ca urmare a vizitei la domiciliul său şi a discuţiei purtate cu Ponta, tânărul procuror ce dăduse o soluţie contrară celei care i se cerea de către însuşi ministrul Justiţiei, prin gura actualului premier ce nu vrea, cică, să se implice în mersul justiţiei, s-ar fi sinucis, sau, conform altor surse decât cele oficiale, a fost, pur şi simplu, asasinat.
Mă întreb acum şi eu, cu toată candoarea, cum s-ar putea sinucide, ca din senin, un tânăr aflat în plină ascensiune în carieră şi, mai mult, în pragul căsătoriei. Mă întreb de ce, chiar cu câteva zile înainte, le spunea tuturor că urmează să fie asasinat. Şi mă întreb, la fel de naiv, de ce au trebuit să constate rudele apropiate că se comporta ca sub efectul unor droguri, în tot acest timp. În fine, de ce scandalul a avut ecouri ample chiar în străinătate, la 10 ani după ce evenimentele se consumaseră.

Lăsând candorile şi naivităţile la o parte, asupra lui Victor Ponta, premier şi mai mult ca sigur viitor candidat la Preşedinţia României, deci foarte posibil viitor preşedinte al statului, trebuie să observăm că planează grava suspiciune a unui asasinat, şi încă unul politic, pentru că în toată tărăşenia au fost implicate vârfuri ale PSD, partid de guvernământ atunci, ca şi acum.

Pentru un om cu scaun la cap, şi sper din tot sufletul să fie aşa, deşi nu prea îmi vine a crede, primul lucru de rezolvat ar fi clarificarea unei situaţii atât de ambarasante. Acelaşi lucru ar trebui să fie de rezolvat şi pentru un popor cu scaun la cap, dacă se poate spune aşa ceva fără teama vreunui pleonasm, căci înţelepciunea oricărui popor cu greu ar putea fi pusă la îndoială.

Din nou, însă, candorile şi naivităţile îşi cer partea lor în scenariu, căci acesta prevede în mod obligatoriu independenţa justiţiei, ca fiind parte semnificativă a puterilor în stat, după cum cu toţii o ştim. Vajnicul nostru ministru de resort, finul, pare-mi-se, al prim-ministrului al cărui nume l-am pomenit atât de des până acum, va face totul, tovarăşi, pentru ca nimeni să nu influenţeze în vreun fel redeschiderea dosarului şi cercetările ce ar urma să se deruleze sub egida Parchetului General, aflat sub conducerea unui alt apropiat al aceluiaşi premier. Căci nu putem să nu observăm că singura grijă a lui Ponta a fost să-şi numească oamenii proprii la cele două instituţii, chiar dacă pentru asta a trebuit să plătească un preţ, alungarea Monei Pivniceru din fruntea ministerului şi numirea Codruţei la DNA, instituţie care nu are nicio treabă cu cazul în speţă.

Şi uite aşa se descâlcesc multe enigme, aşa se dezleagă multe ghicitori, inclusiv cârdăşia cu marele şef care în curând va da în primire, poate tocmai acestui „mic Titulescu”, dar mare farsor, trebuie să recunoaştem…

Între timp, Oana Stancu şi-a întărit argumentaţia din cadrul emisiunii cu argumente de la CEDO şi i-a trimis joi premierului următorul mesaj:

În atenţia dlui Ponta

CEDO, cauza Vasilescu vs România, art 40:

„Curtea notează că Ministerul Public, care prin efectul Legii nr. 92 din 4 august 1992 a înlocuit fosta Procuratură, este constituit din magistraţi care îşi exercită toate funcţiile lor sub autoritatea procurorului general. Ministrul justiţiei îşi exercită controlul asupra tuturor membrilor Ministerului Public, inclusiv asupra procurorului general.

Chiar dacă exercită, ca în cazul de faţă, o atribuţie de natură contencioasă, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş acţionează în calitate de magistrat al Ministerului Public, SUBORDONAT mai întâi procurorului general, apoi ministrului justiţiei.”

Ca atare întăresc tot ce am spus aseară!

Oana Stancu

PS: I-am trimis dlui Ponta acest text şi prin sms. Nu a răspuns încă”.

Oare de ce n-o fi răspunzând domnul Ponta?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Radu Ulmeanu 123 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.