Care e valoarea maximă a donațiilor ce pot fi primite de un partid în 2016

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a făcut publice valorile absolute ale limitelor pentru donații, împrumuturi și cotizații prevăzute de Legea finanțării activității partidelor politice și a campaniilor electorale, care arată că donațiile primite de un partid politic nu pot depăși 0,025% din veniturile prevăzute în bugetul de stat pe anul respectiv, conform AGERPRES.

Astfel, pentru anul 2016 valoarea maximă a donațiilor primite de un partid nu va putea să depășească suma de 26.258.450 lei.

Potrivit unui comunicat remis, marți, AGERPRES de AEP, aceste valori absolute ale limitelor pentru donații, împrumuturi și cotizații au fost stabilite avându-se în vedere un salariu minim brut pe țară pentru 2016 de 1.050 lei și veniturile prevăzute la bugetul de stat pentru acest an de 105.033.800.000 lei, conform legislației în vigoare.

Ca urmare, donațiile primite de un partid politic nu pot depăși 0,025% din veniturile prevăzute în bugetul de stat pe anul respectiv. Pentru anul 2016, valoarea maximă a donațiilor primite de un partid politic nu poate depăși suma de 26.258.450 lei.

Donațiile primite de la o persoană fizică într-un an pot fi de până la 200 de salarii de bază minime brute pe țară, la valoarea existentă la data de 1 ianuarie a anului respectiv. Pentru anul 2016, valoarea maximă a donațiilor primite de la o persoană fizică nu poate depăși 210.000 lei.

De asemenea, donațiile primite de la o persoană juridică într-un an pot fi de până la 500 de salarii de bază minime brute pe țară, la valoarea existentă la data de 1 ianuarie a anului respectiv. Pentru anul 2016, valoarea maximă a donațiilor primite de la o persoană juridică nu poate depăși 525.000 lei. Integral pe AGERPRES

Sursa: AGERPRES

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.