Care este raza de acţiune a submarinelor ruseşti din Marea Neagră

Submarinele staţionate la Baza de la Novorosiisk a Flotei ruse de la Marea Neagră vor fi echipate cu rachete de croazieră având raza de acţiune de peste 1.500 de kilometri, a declarat marţi comandantul Flotei, Aleksandr Vitko, potrivit Itar-Tass, anunţă Mediafax în pagina electronică. Baza va fi gata la sfârşitul anului 2016.

Declaraţia a fost făcută ca răspuns la o întrebare a preşedintelui rus, Vladimir Putin, care se află marţi la Novorosiisk pentru a participa la o confeirnţă privind viitorul portului.

Submarinele care vor fi staţionate aici vor avea la bord rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune, adică de peste 1.500 de kilometri„, a spus comandantul Flotei ruse de la Marea Neagră, care a adăugat că „este mult mai uşor de ţinut secret plecarea unui submarin în misiune de la Novorosiisk decât de la Sevastopol”.

Câteva distanţe aeriene între baza de la Novorsiisk şi oraşe din Europa

  • Novorosiisk – Bucureşti 922 km
  • Novorosiisk – Chişinău 736 km
  • Novorosiisk – Kiev 828 km
  • Novorosiisk – Sofia 1.180 km
  • Novorosiisk – Budapesta 1.462 km
  • Novorosiisk – Varşovia 1.484 km
Câte nave ale Flotei ruse vor staţiona la baza de la Novorosiisk

Planurile armatei ruse prevăd staţionarea în bază a şapte submarine, care se vor adăuga celor 173 de nave pe care le are în prezent Flota rusă de la Marea Neagră, dintre care 51 se află la baza de la Novorosiisk.

„Peste 80 de nave vor intra în funcţiune până în 2020, în timp ce unele se vor apropia de sfârşitul perioadei de exploatare. Până în 2020, Flota de la Marea Neagră va avea 206 nave”, a mai declarat Vitko.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.