Care sunt cele mai vândute seturi Lego

Lego Elves este in continuare printre cele mai vandute jucarii din portofoliul producatorului danez. Veniturile pe ultimul an al Lego au atins un maximum istoric pentru companie, pana la aproximativ 5,38 miliarde de dolari, in crestere cu 5,5 procente fata de anul precedent. Profitul a crescut si el si a atins 1,34 miliarde de dolari.

Lego continua sa creasca precum Fat-Frumos. Daca la inceputul anilor 2000 de confrunta cu amenintarea falimentului, acum a ajuns cel mai cunoscut brand de jucarii din lume si una dintre cele mai cunoscute marci. Pe ultimul an, producatorul de jucarii a anuntat venituri record in istoria companiei, 5,38 de miliarde de dolari. Este mai mare cu 5,5% fata de anul precedent. Proftul a crescut si el si a atins 1,34 miliarde de dolari.

Surprinzator, cele mai mari venituri au fost generate de seturi pe care Lego detine licenta in exclusivitate, cu exceptia Lego Star Wars. In rest, conducerea companiei de jucarii a anuntat ca seturile Lego City, Lego Ninjago, Friends, Duplo si Lego Elves au fost printre cele mai vandute. Un salt important l-a avut in istoria recenta tot ce tine de seria Lego Batman Movie, licenta detinuta impreuna cu DC Comics. Insa aici probabil ca veniturile se impart.

„Sntem foarte multumiti cu performanta de anul trecut. Lego a avut o prima jumatate de an foarte buna, in timp ce cresterile din a doua jumatate a anului s-au mentinut la nivelul din anii trecuti. Am fost incurajati de performanta noastra pe pietele mature din Europa si continuam sa vedem un potentia puternic in China, care reprezinta o oportunitatea tractiva de crestere”, a declarat Bali Padda, CEO al grupului Lego.

Producatorul danez a insistat in ultima perioada tot mai mult pe piata asiatica. Si aici, cele mai cautate seturi sunt Lego Ninjago, Lego Elves, Lego Friends, Lego Duplo si Lego Star Wars. Dar seriile recente cu eroii din DC Comics si Marvel castiga si ele teren.

Lego Group se mandreste cu un total de 19.000 de angajati de 80 nationalitati diferite, care produc mai mult de 19.000 de piese diferite pentru jucarii. In total, au fost vandute peste 75 de miliarde de elemente Lego in 140 de tari. Jucariile Lego sunt cele mai cunoscute din lume.

In Romania, seturile Lego sunt disponibile in reteaua de magazine Noriel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.