×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 13 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 08:36
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
O judecată ce se lasă așteptată
Carla del Ponte: Probe suficiente pentru condamnarea lui Assad

Comisia ONU de anchetă privind Siria a strâns suficiente probe pentru ca președintele sirian Bashar al-Assad să fie condamnat pentru crime de război, a declarat Carla del Ponte, membră importantă a comisiei, citată de Reuters, preluată de Agerpres.

Del Ponte, care a anchetat crime de război comise în Rwanda și fosta Iugoslavie, a anunțat săptămâna trecută că va renunța la a mai face parte din Comisia ONU de anchetă privind Siria, în contextul în care activitatea acestei structuri nu este continuată de Consiliul de Securitate prin crearea unui tribunal special pentru Siria care să condamne criminalii de război. Ea nu a precizat însă data când va părăsi funcția actuală.

Într-un interviu acordat publicației elvețiene Sonntag Zeitung, Carla del Ponte a fost întrebată dacă există suficiente dovezi pentru ca Bashar al-Assad să fie condamnat pentru crime de război. ''Da, sunt convinsă că acesta este cazul. Iată de ce situația este atât de frustrantă. Munca de pregătire a fost făcută. În pofida acestui lucru, nu există niciun procuror și niciun tribunal'' special pentru Siria, a răspuns ea.

Carla Del Ponte, fost procuror general al Elveției, s-a alăturat în septembrie 2012 Comisiei ONU de anchetă privind Siria, structură formată din trei membri. Comisia a strâns probe despre atacuri cu arme chimice, genocidul împotriva comunității Yazidi din Irak și bombardamente asupra convoaielor umanitare din Siria.

Comisia ONU de anchetă privind Siria a fost creată în august 2011 și a raportat constant despre cazurile de încălcare a drepturilor omului, dar apelurile sale la respectarea dreptului internațional au rămas fără ecou.

Publicat Duminică, 13 august 2017
1095
 | 0
 | 20
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
nicu cohen
+2
Care Carla del Ponte , "experta " aia care a ordonat arestarea lui Milosevici , uciderea lui in inchisoare dupa care tribunalul de la Haga a constatat ca era nevinovat . Cam asta e concluzia , oricine vrea sa fie liber si suveran si nu accepta jugul american e criminal de razboi .
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
Constantin Moldovean
+14
doi barbati frumosi am vazut in viata mea : Carla del Ponte si Norica Nicolai!Poti prezuma ca sunt gemeni.....
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
uratania asta rea
+17
o va mierli inantea lui Assad, om iubit de poporul sau.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Bucy Nasecsu
+12
Nu stiu cine te-a pus sa minti in halul asta, autorule? Aceasta judecatoare a zis ca ea nu mai poate sa stea in acest post si demisioneaza, pentru ca de ambele parti, siriene si ricane, sunt numai teroristi. Cred ca-ti iei salariul din Praporgescu, colt cu Batistei.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Citadin
-11
Basescu al-arabilor este insa implicat in mai multe magarii, inclusiv in ezoterism in rromanica. Si asta incearca sa faca pe stapanul din zari gasindu-si aici oameni ce devin butonagii. Asa ca, daca asta e forma de pedeapsa, lasati-i sa minta si mai intelegeti si voi baietii printre randuri. Si acum sa va explic, mama lui era buna amica cu ... asa zisa, auto intitulata rejina Ana, cica le unea destinul, erau doua amarastence, ambele fara tron sub privilegiatul popou... Si cum printre rranduri, voi baietii ati priceput ca era regina a magiei negre, facu schimb de tactici magice cu Maga Neagra a Siriei, ca dreaq le uni ca pe fiicele lui devote, apoi capata fi-su/beizasea in dar drept de la amica cu pretentii nefondate in abdicata Ro si avu politruc de scos din parliament ca sa ajunga la butoanele unei primarii. E,eee! Asa merg pe aici uneori lucrurile...Unii pt a nu cheltui din comoara proprie nimic niciodata platesc cu bani de la casele de courve din EU ce le sunt infiintate de maestri manuirii energiilor... orice forma de protectie le e necesara precum si damele si cheltuieli diverse
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Pontu`
+23
Carla del Ponte e o cocoana cu origini dubioase, platita de cercurile ... stim noi care.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Kafka @ Pontu`
+4
vrei sa spui ca are neamuri la Israel?
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
Dan
+23
Prosteala la drumul mare. Oare nu le e rusine sa tot minta si sa vina cu gogosi din astea dezunflate. Mai lasati-ne cu minciunile si aiurelile voastre !
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Observator
+28
Aceleasi probe pe care le-ati avut si contra lui Milosevici? Multumim, nu ne mai pacaliti, va cunoastem de acum. Propaganda mincinoasa, lovituri de stat, razboaie locale pentru a va satisface interesele. Nimic nou sub soare, dar macar nu mai mintiti!
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Ileana Rollason
+24
Madam del Ponte ? o impostoare, în slujba comandata. Extrem de periculoasa. Individa e-n stare de orice. Cine-mpins-o la ONU?
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Radu Voda Negru @ Ileana Rollason
+7
La onu au impins-o din umbra cei cu acelasi ADN ca a lui barbat-tu!Curatenia incepe in propria ograda! Succes.....
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Citadin @ Ileana Rollason
+2
Daaaa` cf proverbului "mai intai vezi barna din ochiul tau"... care-s indivizi periculosi si capabili de orice din interiorul prea nenorocitei rRo.?
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Ylan @ Ileana Rollason
+1
Si tu in slujba cui esti?
Publicat Luni, 14 august 2017
+Răspunde
Amy
+29
Oho nubila Albright ex Iugoslavia inaintea Pastelui: "va dau eu Paste sa va amintiti"apoi a tras cu prastia de a facut praf si pulbere. Madeleine e inca libera pe ea unde o duci?refugiu' cu Alhzeimer?
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Black Hawk down @ Amy
+20
Acuma e adevarat ca si sîrbii au avut nesimtirea sa dea jos avionul ala invizibil ! E adevarat ca si-au cerut scuze, "nestiind ca e invizibil", da' orisicit !
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Frenezie nejustificată
Publicat acum 21 ore şi 30 minute
Ne plângem de lipsuri, dar aruncăm mâncarea
Publicat acum 14 ore şi 56 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017