×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 08:18
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Cu "demisia" pe Facebook
Carmen Dan: Da, am făcut-o!

Carmen Dan, ministrul de Interne, se laudă singură pe Facebook, afirmând, într-o replică pentru deputatul PNL Ovidiu Raețchi, că nu este în această funcţie pentru a-şi da demisia atunci când un poliţist judiciar ”dintr-o oricare secţie de poliţie din România” nu-şi duce la îndeplinire sarcinile pe care le are conform fişei postului, referire la dispariția omului de afaceri Avraham Morgenstern.

"Am decis astăzi să fac o altfel de declarație, iar calitatea pe care o am - aceea de ministru de interne – face ca și o postare pe Facebook să fie considerată o declarație oficială. Înțeleg asta și vă rog să o luați ca atare. Sunt un om pragmatic și cred cu tărie în sintagma potrivit căreia suntem consecința propriilor fapte. Spun asta pentru că, cel puțin mie, viața mi-a dovedit că suntem singurii responsabili pentru ceea ce ni se întâmplă. Exclud aici, desigur, evenimentele nefericite, cum ar fi bolile sau accidentele, deși, și aici, apare o notă relativă în discuție. Exista tendința de a ne încadra în celebrul triunghi victimă-salvator-agresor. Nu o spun eu, o spun cei care, științific vorbind, s-au aplecat asupra comportamentelor umane. Dacă realizezi că niciuna dintre cele trei poziții nu este cea pe care trebuie să o ocupi, dacă te autoevaluezi într-o manieră corecta și asumată, atunci constați că stările de neutralitate și de echilibru între ce spui și ce faci conduc către rezultatul dorit.
Am fost construită să gândesc, să simt și să lucrez în echipă pentru că masa rotundă, arta dialogului și puterea fiecărei minți mi-au arătat ca totul e posibil și chiar simplu atunci când conlucrezi. De mai bine de 7 luni mă aflu în poziția de ministru de interne, cu peste 130.000 de oameni în subordine. Repet, ministru de interne și nu secretarul de școală de pe vremea când aveam 20 de ani (nu secretară, cum țin unii morțis să o spună), nici subprefectul sau prefectul (nu subprefecta sau prefecta) din Teleorman, din trecut, deși toate posturile pe care le-am ocupat au reprezentat pentru mine locuri de muncă onorabile, care m-au învățat suficient, astfel încât acum să pot ocupa acest portofoliu din Guvernul României.
Mandatul meu nu a fost și nu este unul ușor. Am acceptat această funcție înțelegând perfect rolul pe care MAI îl are în arcul guvernamental, dar mai ales în profunzimea societății românești.
Toate situațiile speciale cu care ne-am confruntat în aceste luni, de la fenomenele meteorologice extreme, până la probleme sociale (proteste și mitinguri, dispute sindicale, situația stadionului Dinamo) m-au găsit la masa rotundă despre care spuneam mai sus, căutând și găsind soluții, astfel încât riscurile de orice natură pentru cei în slujba cărora muncim să fie cât mai reduse.
Da, am făcut-o! Nu eu! Noi, Ministerul Afacerilor Interne.
Deși, situațiile pe care le-am traversat nu au fost, cu ajutorul lui Dumnezeu, de natură a destabiliza siguranța de zi cu zi a românilor, mi s-a cerut demisia de câteva zeci de ori, din diverse motive, plauzibile sau nu, de cele mai multe ori din partea unor adversari politici sau a altora, interesați să transforme unele decizii LEGALE într-un scandal mediatic.
Fie că am angajat oameni cu experiență, dar pensionari, la cabinetul meu (așa cum au făcut-o și alți miniștri înaintea mea și la fel cum regăsim și la cabinetele altor demnitari ai statului), fie că, din păcate, au avut loc tragedii…, fie că infrastructura rutieră nu permite să ajungem rezonabil dintr-un punct în altul al țării, fie că a durat o zi întreagă salvarea unei vieți de copil căzut într-un puț, fie că mi-am dorit să le transmit unor elevi de gimnaziu părerea mea ca mamă și ca om responsabil că jocurile pe calculator nu sunt întotdeauna utile, sau, pur și simplu, pentru că sunt din Teleorman - pentru toate aceste lucruri mi s-a cerut să demisionez, dar lucrurile astea mă întăresc!
Ceea ce înțeleg și îmi doresc să știe toți cetățenii acestei țări, este că sunt aici pentru a aprecia competența și profesionalismul, pentru a îndrepta greșelile sau erorile din sistemul de ordine și siguranță publică, dar și pentru a sancționa abaterile, indiferent de gradul sau funcția celui care greșește.
P.S.: Domnule Raețchi, nu sunt aici pentru a-mi da demisia atunci când un polițist judiciar dintr-o oricare secție de poliție din România nu-și duce la îndeplinire sarcinile pe care le are conform fișei postului. Vă asigur că nici nu voi lăsa lucrurile așa, într-o notă discretă, însă e cazul ca de acum înainte superiorii direcți ai celor care nu-și îndeplinesc atribuțiile de serviciu să iasă personal cu explicații în fața publicului, să își asume erorile sau abaterile și să suporte consecințele", a scris Dan pe Facebook.

Deputatul Ovidiu Raețchi afirma, pe 11 august, că ministrul Afacerilor Interne ar trebui să demisioneze după ce subordonații săi l-au "pierdut" de sub supraveghere pe omul de afaceri Avraham Morgenstern, care era judecat pentru evaziune fiscală sub control judiciar și nu se mai prezentase din 8 mai la Poliție. Pe 11 august, Morgenstern a fost condamnat în primă instanță la 12 ani de închisoare.

"În orice stat unde există responsabilitatea funcției publice, doamna Carmen Dan, ministrul de Interne, ar trebui să demisioneze după ce subordonații săi l-au 'pierdut' de sub supraveghere pe omul de afaceri Avraham Morgenstern, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre, coleg apropiat — ce coincidență! — cu doamna Carmen Dan. Iresponsabilitatea dovedită de polițiștii care asigurau controlul judiciar — și care practic au facilitat fuga lui Morgenstern prin pasivitatea lor — implică un eșec al sistemului păstorit de Carmen Dan în ansamblu. În orice situație de gen, un ministru răspunde în solidar cu cei care au greșit — nu încearcă să scape mimând anchete și pedepse exemplare", a scris Raețchi, vineri, pe Facebook.

Ioana RaduPublicat Duminică, 13 august 2017
10258
 | 7
 | 45
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
moser
+2
bine ..am intels ..siii cum a fost???a corespuns asteptarilor ..ori il schimbam.. ar fi bine a subliniati punctele deficitare sa va poata oferi satisfactie maxima...
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Liviu Pescaru
+2
...ce „dulce” și drăguță e....chiar crede că e min. de interne...sfântă naivitate....
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
moser
0
@Lili ..pai aia banuiam si io si am avut coraj sa mi esprim parerea si uite ca m au lasat corejent ..colejii postaci..d nu ma supar ..ca am timp sa ma reabilitez..sa inaintez ierarhic chiar..
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
videlefacui
+2
"da, am facut-o"- zine si noua, cand, cu cine, baga amanunte, suntem morti de curiozitate!
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
lili
0
Doamna Carmen, asta tot, VOI, PSdeii ati FACUT-O?! "Președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit deschis într-un interviu pentru postul România TV, despre Programul de guvernare și scandalul care înconjoară de ceva vreme controversatul subiect al pensiilor speciale. „Ceea ce se întâmplă cu pensiile speciale este o manipulare nesimțită. Nu există în prezent nici o problemă cu acestea. Se vorbește despre acest subiect din martie, iar adversarii politici au și ei interesele lor să spună că țara este în colaps. România NU este INCA o țară sărăcită de tot, trebuie să fim conștienți de asta. Eu, împreună cu echipa mea am fost la întâlniri și am vorbit cu niște investitori. În Septembrie vom avea Certitudinea că România va avea sprijin din punct de vedere economic pentru a NU pica în Colaps”, a spus Dragnea într-un interviu dat săptămâna trecută în clădirea Parlamentului." Eu ma gasit Postat AZI articolul pe site-ul Ev Zilei! Il gasiti acolo, vad ca de pe Site-ul RTV a disparut!!! COLAPS, dna Carmen, in loc de Fericire pe paine prajita Promisa pentru votantii PSD?!
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
!!!
+1
Poate faceți un loc unde tre.... pentru d-ma sau d-şoara Lili că e gravă rău.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Ibrahim Morgenstern
+4
Doamna secretara, chiar aveti impresia ca pe fruntea noastra scrie "timpiti" ? Nu sinteti de parere ca abureala asta ieftina cu "neindeplinirea sarcinilor, etc etc" poate tine, cel mult, la scoala ajutatoare pentru copii retardati ? Pai tanti, militianu' ala de trebuia sa se lege cu lanturi chiar de Shlomo asta (care probabil ca acum bea pinacolada pe plaja in Madagascar cu banditul Mazare) cred ca acum e aproape milionar, probabil ca poate cumpara si Clubul Dinamo !
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Amy
+6
Da, am facut-o, cred ca se refera la eliberarea lui Morgestern, a primit ordin de la baietii cu Pure Energy de unde se ia lumina sa il faca scapat. Probabil i-a cerut si scuze.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
moser
+6
@Lili ..majoritatea s de acest nivel..o adunatura dirijata , corelata ..ar fi tare sa scoata din mapa un biletel d amoriu si sa inceapa a l ceti..
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
lili @ moser
+11
Doamna Carmen plagiaza! "Da, am facut-o" plagiaza celebrul "YES, WE CAN!" al lui Obama! Asta am uitat sa scriu, madam Carmen plagiatoarea! Ce-a facut, nu mentioneaza ea, pentru ca NU are ce!! Doamna Carmen, spuneti doamna CLAR, ce-ati FACUT??!!! Plagiat!!
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Jackob @ moser
+5
YES, WE CAN! al lui Obama este o zicere satanista, ascultata invers. Exista pe net demonstratiile.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Balauritza Shtotacoetza
+4
Doamna ministru isi aminteste din timpul activitatii la secretariatul scolar faptul ca noi elevii pronuntam e", niciodata ca dansa ce". Acest guvern este o gafa istorica, o sincopa sociala, o menajerie dragniana.Fisa postului politicianului roman stimata doamna este furtul organizat cu scheme de protectie, cultivarea obedientei de tip neobolsevic in ministerul de interne, deprofesionalizarea accelerata a structurilor de politie,toate acestea dand nastere unui climat social castrant, unei distopii grotesti, unei societati anomice in care figura politicianului kafkian repeta obsesiv:"Legea, eu respect legea, legea,legea!"
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Ne plângem de lipsuri, dar aruncăm mâncarea
Publicat acum 14 ore şi 38 minute
Frenezie nejustificată
Publicat acum 21 ore şi 12 minute
Filiera ucraineană a lui Hillary Clinton
Publicat acum 16 ore şi 37 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017