Carmen Dan, prima reacție în cazul medicului târât pe stradă

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat luni că a cerut IGPR să dispună un control la Poliția Capitalei pentru a clarifica și verifica modul în care a fost amendat medicul de la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Prof. Dr. Panait Sârbu – ‘Maternitatea Giulești’.

„În urma mediatizării cazului de azi-noapte, când cei doi polițiști au amendat medicul de la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Prof. Doctor Panait Sârbu — ‘Maternitatea Giulești’, am cerut ca IGPR să dispună un control la Poliția Capitalei pentru a clarifica și verifica cum s-a ajuns într-o asemenea situație. Consider că lipsa de explicații generează speculații și opinii neîntemeiate în spațiul public, motiv pentru care aștept concluziile celor de la IGPR”, a scris Carmen Dan într-o postare pe Facebook.

Ministrul amintește că „imediat după cazul Boureanu” a cerut Poliției Române să inițieze o campanie de informare publică privind procedurile polițiștilor în cazul celor mai frecvente interacțiuni cu cetățenii, ca un demers de transparență și de clarificare a drepturilor lor legale.

„Această campanie trebuie începută cât mai curând!”, spune Dan.

Potrivit reprezentanților Poliției Capitalei, medicul a refuzat să se legitimeze și a fost amendat. Întreaga situație a fost filmată și a fost dată publicității luni de mai multe posturi de televiziune.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.