Carmen Dan, promisiune după aglomeraţia de la paşapoarte

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, joi, că reprezentanţii Ministerului vor implementa o strategie prin care se va putea evita situaţia creată anul acesta la Serviciile de eliberare a paşapoartelor, când sute de oameni au stat ore întregi la coadă şi spune că „este ciudat că vorbim mult şi ne pricepem puţin”, în condiţiile în care oamenii angajaţi la aceste servicii trebuie mai întâi pregătiţi.

„Ceea ce mi se pare ciudat este că vorbim mult şi ne pricepem puţin. Cei care fac lucrul acesta, nu o fac în interesul cetăţenilor. A spune că nu putem lupta împotriva terorismului pentru că nu putem aduce 10 oameni la Serviciul de paşapoarte, înseamnă că nu avem nici înţelegere, nici percepţie şi răspunsul meu este că putem aduce şi 100 de oameni la Serviciul de paşapoarte, ceea ce s-a şi întâmplat”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul a precizat că problema trebuie abordată altfel, întrucât oamenii angajaţi la Serviciile de eliberare a paşapoartelor trebuie mai întâi pregătiţi.

„Problema nu ar trebui abordată atât de uşor, pentru că oamenii aceia trebuie pregătiţi pentru a face lucrurile acelea. Avem în vedere o abordare care ne va permite ca anul viitor, în perioada de vară, să nu mai fim în situaţia în care serviciile pentru paşapoarte să fi atât de aglomerate”, a mai spus Carmen Dan.

Încă din luna iunie, la Serviciul de eliberare a paşapoartelor din Pipera s-au creat cozi, sute de oameni aşteptând, zilnic, să depună actele în vederea eliberării paşapoartelor.

Aglomeraţia la ghişeele din Pipera s-a creat şi din cauza faptului că oamenii nu au mers şi la celalalte patru sedii din Bucureşti, au spus autorităţile în repetate rânduri.

Din 20 august, noul sediu al Serviciului de Paşapoarte din Capitală funcţionează în mall Plaza România, preluând activitatea a trei puncte de lucru.

Şi la sediille serviciilor de paşapoarte din ţară s-au creat cozi, în majoritatea judeţelor programul de lucru fiind prelungit.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.