Carmen Iohannis: Mi-ar plăcea să mă implic în educație și susținerea tinerelor talente

Soția președintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, a declarat joi, în cadrul întâlnirii cu reprezentanții comunității românești din Germania organizată la Ambasada României la Berlin, că i-ar plăcea să se implice în educație și în susținerea tinerelor talente.„Deocamdată n-am început exact cu activitatea, însă promit că o să încerc să fac ceva și pentru cei de acasă și pentru cei de afară, cât îmi stă în putință. Mi-ar plăcea să mă implic în educație și susținerea tinerelor talente, de ce nu?”, a spus prima doamnă, răspunzând unei întrebări.

Pe de altă parte, soția președintelui a spus că își dorește să fie în continuare profesor, ”măcar pentru jumătate de normă”. Totodată, Carmen Iohannis a declarat că îi este greu să facă naveta Sibiu-București, dar deocamdată nu are unde să se mute.

„Mi-e greu, dar deocamdată nu am unde să mă mut. Mai aşteptăm”, a afirmat ea.

La întâlnirea cu românii din Germania, președintele Klaus Iohannis a declarat că o soluție pentru votul românilor din diaspora este o prioritate a noii sesiuni parlamentare, arătând că va urmări cu mare atenție „mersul lucrurilor în Parlament” în acest caz.

„Îmi doresc să avem reguli noi de finanțare a partidelor și campaniilor electorale, mai riguroase și mai transparente. Îmi doresc reguli noi pentru partidele politice, care să încurajeze participarea, să aducă politica mai aproape de cetățean. Dar, mai ales, îmi doresc o lege care să asigure dreptul de vot al cetățenilor din diaspora. Garantarea condițiilor și găsirea unei soluții pentru ca toți românii din diaspora să își poată exercita dreptul constituțional la vot este o chestiune de principiu. Aceasta este o prioritate a actualei sesiuni parlamentare și voi urmări cu mare atenție mersul lucrurilor în Parlament”, a declarat Iohannis, la întâlnirea cu reprezentanții comunității românești din Germania organizată la Ambasada României la Berlin.

Iohannis a mai spus în discursil său că vrea ca românii, oriunde trăiesc, să fie mândri de modul în care sunt reprezentați în plan extern.

„Mi-am asumat o politică externă mai creativă, mai transparentă și mai activă, prin care să valorificăm oportunități, să consolidăm relații, să ne facem mai bine auziți în lume. Vreau ca românii, oriunde trăiesc, să fie mândri de modul în care sunt reprezentați în plan extern. Și îmi doresc ca întărirea relațiilor cu celelalte state să aibă consecințe practice pentru orice cetățean”, a afirmat președintele.

Șeful statului le-a spus românilor strânși la Berlin că vrea să schimbe modul în care se face politică.

„Să înlocuim scandalul cu dialogul, să depășim logica permanentului conflict și să construim reguli durabile. Doar așa putem să avem instituții eficiente și solide, care lucrează pentru oameni. Doar așa putem ajunge în mod real la acea prosperitate și stabilitate care i-ar face și pe românii plecați să se întoarcă cândva acasă”, a afirmat Iohannis în discursul său.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.