Carnetul de şofer al lui Tăriceanu

Vom intra cu siguranţă în istoria şi în antologia gâlcevii. Suntem printre puţinele ţări gata să înceapă un război civil pentru un stat la coadă. Sau, mai corect spus, pentru o ocolire a cozii la o instituţie publică şi aşa blagoslovită de atâtea mişmaşuri. România este pe cale să ia foc pentru că al doilea om în stat nu a stat la coadă cu ceilalţi. De parcă primul ar fi stat la coadă, sau primarul şi fostul primar din Câmpulung Muscel sau din Curtea de Argeş ar fi stat şi ei şi numai Tăriceanu ar fi comis o asemenea impoliteţe. Să ne înţelegem. Statul la coadă este cea mai odioasă situaţie pentru orice român iar păcălirea cozii este cea mai enervantă obrăznicie comisă de cineva faţă de cei aşezaţi să le vină rândul.

Nu cred că la enervanta înşiruire de bucureşteni nu a scurtcircuitat şi altcineva respectiva coadă. Tăriceanu a enervat din alte motive. Pentru că reprezintă o opoziţie la preşedintele Iohannis şi dă o şansă PSD-ului să câştige alegerile parlamentare. Nu am auzit cine ştie ce tărăboi pe acest subiect. Doar unul care a filmat cu un telefon şi care din raţiuni mai degrabă politice decât etice a început să vocifereze. În mintea sa de proletar tânăr, de comunist necopt printre democraţi nehotărâţi a găsit de cuviinţă să înceapă scandalul. De bună seamă că de unul singur tot protestul său n-ar fi avut cine ştie ce ecou. La urma urmelor, multă lume poate înţelege că ora de muncă sau de aşteptare a şefului de stat sau a celui aflat în poziţia secundă de putere în România nu este egală cu ora unui cazangiu şi nici cu a unui avocat, chiar dacă ei sunt egali şi ca drepturi, şi ca libertăţi. Ziua de muncă e şi mai şi. Cele opt ore ale unui angajat, public sau privat, nu vor fi niciodată egale cu programul nenormat al preşedintelui sau al celui de-al doile, al treilea, al patrulea sau al prim-ministrului unei ţări, chiar şi zăpăcită cum este România. Sigur că, în mintea unui avocat simpatizant de politică, orice situaţie discutabilă a unui adversar poate fi transformată în prilej de proces sau de fluierături.

Elenina Nicuţ, cea pomenită de toate televiziunile ca o avocată mare luptătoare pentru lege, ordine şi dreptate, nu este decât o propagandistă din ceata lui Băsescu. Cine vrea să afle date şi poveşti despre acest personaj agitat n-are decât să tasteze numele pe Google şi să afle cu cine are de-a face. Pot admite că doamna respectivă aşa gândeşte. Ştiu oameni care produc lucruri şi mai ciudate. Problema este alta. Că o întreagă oaste de propagandişti s-a repezit să acuze, să susţină înţeleapta iniţiativă a propagandistei Mişcării Populare. Nimeni nu a precizat mai nimic despre CV-ul său politic. Foarte puţini au socotit că ar trebui să încerce o judecată echilibrată. Toată armata de băsişti, toţi ciumeţii cu logică defectă au purces la acuze şi băşcălie. Operaţiunea sună mai degrabă a orchestră dirijată. De unde şi de către cine, nu ştiu! Nu am dovezi. Iar presupunerile mi le păstrez.

Un lucru este clar. Tăriceanu şi Olguţa Vasilescu sunt bănuiţi de multe şi unele ar putea fi adevărate. Dar mai trebuie şi dovedite. În orice caz, nu terfeliţi cu rahat din acesta care trădează o suspectă îngustime de minte!

Dragnea şi Tăriceanu, Olguţa Vasilescu şi Victor Ponta, aşa enervanţi cum sunt, nu pot fi eliminaţi şi nici spânzuraţi pentru o ţâfnă de cucoană înţepată ca o ciocănitoare!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.