Carta Albă a Apărării 2013, vizată de liderii PNL şi PDL

Liderii grupurilor parlamentare ale PNL și PDL solicită convocarea de urgență, în cadrul noii sesiuni parlamentare, a unei ședințe a Birourilor Permanente Reunite având pe ordinea de zi două subiecte importante.

Potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei, liderii PNL și PDL vor să fie discutate două subiecte importante.

Este vorba, în primul rând, despre dezbaterea și adoptarea Raportului privind Carta Albă a Apărării 2013 -document adoptat deja de Comisiile reunite de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională încă din 13 noiembrie 2013. „Având în vedere contextul politico-militar tensionat din imediata apropiere a frontierelor ţării noastre, Alianța Creștin-Liberală consideră că este mai mult decât justificată o atitudine responsabilă din partea majorității parlamentare pe acest subiect”, potrivit documentului citat.

”Precizăm că această „Cartă Albă a Apărării” reprezintă, conform art. 4 al Legii 473/2004 privind planificarea apărării, unul dintre principalele documente care fundamentează acest domeniu extrem de important privind siguranţa naţională. În lipsa adoptării Cartei Albe a Apărării, Ministerul Apărării Naţionale este în imposibilitatea de a adopta o serie de documente cu valoare deosebită pentru buna funcţionare a instituţiei şi apărarea ţării, dintre care cel mai important este Strategia naţională de apărare, care trebuie supusă spre aprobarea Guvernului în cel mult trei luni de la votul în Parlament asupra Cartei Albe a Apărării”, se arată în solicitarea liderilor parlamentari ai PNL și PDL.

Al doilea subiect vizat de liderii PNL şi PDL este adoptarea unei noi Hotărâri a Parlamentului privind desemnarea Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, „deoarece Decizia Curții Constituţionale nr. 417 din data 3 iulie 2014, publicată în Monitorul Oficial nr. 535, din 18 iulie a.c., a stabilit că Hotărârea nr. 24 privind desemnarea membrilor Consiliului de administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune adoptată de Parlament în şedinţa din data de 16 iunie a.c. este neconstituţională”.

Votarea unui nou consiliu de administraţie este obligatorie pentru buna funcţionare a acestei instituţii, în condiţiile în care actualul Consiliul de administraţie al S.R.R. a fost desfiinţat, spun ei.

Solicitarea a fost semnată și înaintată președinților celor două Camere de către liderii parlamentari George Scutaru (deputat PNL), Tinel Gheorghe (deputat PDL), Puiu Hașotti (Senator PNL) și Dumitru Oprea (Senator PDL).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.