Cartea care ajută la filtrarea bacteriilor din apă

A fost concepută o carte ale cărei pagini pot elimina bacteriile din apa contaminată, scrie BBC. Cercetătorii din Statele Unite care au realizat această carte susţin că paginile cărţii, pe care sunt tipărite instrucţiuni de folosire, pot fi rupte şi utilizate pe post de filtru de apă.

Cartea a fost realizată deoarece peste 600 de milioane de oameni de pe glob nu au acces la apă potabilă, iar această carte este menită să rezolve această problemă.

Paginile conţin nanoparticule de argint şi cupru, iar bacteriile sunt eliminate atunci când apa trece prin hârtie. Au fost efectuate teste cu ajutorul cărţii în 25 de ape contaminate din sudul Africii, Ghana şi Bangladesh şi s-a constatat că hârtia elimină 99% dintre bacterii.

Potrivit testelor, o pagină ar putea fi folosită pentru 100 de litri de apă, ceea ce înseamnă că această carte poate filtra apa pentru o persoană timp de patru ani.

În materie de preţ, este o carte ieftină şi uşor de transportat. Este de remarcat faptul că paginile cărţii îndeplinesc două funcţii: în primul rând, sunt tipărite cu instrucţiuni legate de motivele şi modalităţile de filtrare a apei şi în al doilea rând, paginile pot fi rupte şi utilizate ca filtre.

„Acest proiect a fost creat pentru comunităţile din ţările în curs de dezvoltate, deoarece 663 de milioane de oameni din jurul lumii nu au acces la apă potabilă. Tot ce trebuie să faci este să rupi o hârtie şi să torni apa contaminată prin ea, rezultând apă curată”, a spus Teri Dankovich, unul dintre creatorii proiectului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.