×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 26 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 20:48
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Cartea de picturi marca Aman

Potrivit unui comunicat de presă, Muzeul Municipiului București anunță evenimentul de lansare a volumului „Aman - pictorul. Repertoriul de pictură al Muzeului Theodor Aman“, azi, 8 septembrie, de la ora 17.00, la Grand Hotel Continental (Calea Victoriei nr. 56). În cadrul evenimentului de lansare, activitatea artistului va fi prezentată de către autorul volumului, Greta Șuteu, muzeograf la Muzeul Theodor Aman, căreia i se va alătura, ca invitat special, prof. univ. dr. Adrian-Silvan Ionescu, directorul Institutului de Istoria Artei „G. Oprescu“, arată reprezentanții muzeului.

Potrivit editorilor, „volumul reprezintă o documentare detaliată a operelor de pictură semnate de Theodor Aman, aflate în patrimoniul Muzeului Municipiului București, în imagini de calitate superioară, însoțite de texte care clarifică semnificația lucrărilor în contextul vastei opere a artistului. Publicația constituie astfel o resursă valoroasă, atât pentru pasionații de artă, cât și pentru profesioniștii domeniului, disponibilă la standurile din unitățile Muzeului Municipiului București. Cele 183 de lucrări cuprinse în volum evidențiază varietatea de subiecte și tehnici abordate în pictura lui Aman și sunt grupate în zece secțiuni - portret, scenă istorică, scenă alegorică, scenă orientală, scenă câmpenească, natură statică, peisaj, scenă de gen, scenă de atelier și autoportret – la care se adaugă o secțiune ce cuprinde cele două tablouri din muzeu care nu-l au ca autor.“

Muzeul Theodor Aman, parte din structura Muzeului Municipiului București, expune, alături de picturi și de grafică, sculptură și artă decorativă, conturând personalitatea creatoare complexă a lui Theodor Aman, lucrări care vor fi prezentate în detaliu în volume viitoare. Grație tehnologiei moderne, muzeul oferă, totodată, experiența întâlnirii în spațiul virtual cu maestrul Theodor Aman, și chiar posibilitatea imortalizării momentului într-o fotografie. Muzeul Theodor Aman poate fi vizitat de miercuri până duminică, între orele 10.00 - 17.30 (ultima intrare).

Răzvana AncuţescuPublicat Vineri, 08 septembrie 2017
358
 | 2
 | 0
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Recomandate
36.419 mandate de ascultare emise în 12 ani
Publicat acum 4 ore şi 15 minute
Clauză
Publicat acum 13 ore şi 34 minute
Discursul lui Trump, un lătrat de câine
Publicat acum 11 ore şi 17 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum o oră şi 5 minute