×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 29 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 28 iunie 2017, 23:59
EUR (€)
-0.0103 ↘
4.5630 RON
USD ($)
-0.0384 ↘
4.0522 RON
• • •
Proiect MAI
Cartea electronică de identitate ar putea înlocui cardul de sănătate

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a pus în dezbatere publice un proiect de lege privind punerea în circulaţie a unui nou document de identificare, cel electronic. Potrivit proiectului de lege, carte electronică de identitate vor avea şi minorii, aceasta urmând să înlocuiască şi cardul de sănătate, potrivit mediafax.ro.

"Titularul unui document electronic se va putea autentifica on-line, pentru a beneficia de diverse servicii electronice (bancare, fiscale, sociale, financiare, educaţie etc.), ceea ce va conduce la simplificarea interacţiunii cu autorităţile publice, prin creşterea calităţii şi accesibilităţii serviciilor publice. Textul propus prevede posibilitatea obţinerii unei cărţi de identitate simple de către persoanele care, din motive religioase sau de conştiinţă, refuză în mod expres obţinerea unei cărţi electronice de identitate. Opţional, cartea de identitate simplă sau cartea electronică de identitate se poate elibera înainte de împlinirea vârstei de 14 ani, la solicitarea unuia dintre părinţi", transmite Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Astfel, de la data realizării condiţiilor tehnice pentru eliberarea cărţii electronice de identitate, cartea de identitate simplă şi cartea electronică de identitate se eliberează cu valabilitate de 2 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 0 şi 14 ani; cu valabilitate de 4 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani; cu valabilitate de 10 ani, după împlinirea vârstei de 18 ani.

Cartea electronică de identitate conţine date în format tipărit sau în format inscripţionat prin tehnici speciale, date în format electronic, precum şi elemente de particularizare şi de siguranţă, informează ministerul.

Paul DumitrescuPublicat Duminică, 19 martie 2017
2034
 | 6
 | 21
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Marius Nicolescu
0
Asta ne mai trebuia. Astia vor se ne simta pana in profunzimea intimitatii. Securisti de securisti. Au gasit scuza ca nu functioneaza cardul de sanatate. Ptiu' drace!
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Mos Ene
+2
Alti bani, alta distractie! Chiar trebuie ca din 2 in 2 ani cineva sa mai faca un ban? Alte cartoane plastifiate, alte cititoare de buletine, alte, alte... Se stie oare de pe acum cine va "castiga" licitatia? Presupun ca DA!
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Mosu
+5
Si medicii de famelie cu ce-l citesc ?! Si cand ,,pica" sistemul ce faci ? Stai pana cand ,,merge" iar,... iar trenul, ca si tamvaiul , metroul,... te ,,asteapta" sa nu intarzii la : "slujba, scoala, examen, nunta, inmormantare....
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+12
ALTI BANI CHELTUITI DEGEABA ALTE FIRME CARE SA MANANCE DIN BANUL CETATEANULUI RUSINE RUSINE RUSINE ASTA NU ERA IN PLANUL FANTASMAGORIC DE PLAN DE GUVERNARE SAU E O ANEXA !!!!!!!!
Publicat Duminică, 19 martie 2017
+Răspunde
ion
+20
Cind ceva incepe sa functioneze,apare cite un idiot care sa-l schimbe! Indivizii astia trebuie sa fie dusi la ospiciu! Ei nu realizeaza ca aceste schimbari implica mari cheltuieli de la buget! In institutiile statului=centrale=locale trebuie alesi oameni responsabili! De aceea cred ca Legea raspunderii tuturor in fata legii si a Constitutiei Romaniei ar stopa aceste derapaje!
Publicat Duminică, 19 martie 2017
+Răspunde
mișșkă @ ion
+13
...nu cred că e IDIOT !...aici sunt „un morman” de euroi de sifonat...nu de alta - dar să „mănânce” și gura la ei...
Publicat Duminică, 19 martie 2017
+Răspunde
CONTESTATARUL Care Se Fereste @ ion
+1
... de Crocodili si de Crocko-DILII ... :) Ba, TOCMAI ca realizeaza cu Ne-SIMTIREA Crocodilului care te molfaie fie viu, fie decedat de prea destula "Lovilutie SI Re-FORMA" ... :), de 27 de ani ... :) Realizeaza ca MAI este CEVA de FURAT …
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Roman
+10
DE-ALUNGUL VREMURILOR AU EXISTAT MULTE ”PROIECTE”. O ÎNTREBARE? A MAI INVESTIGAT CINEVA DIN ROMÂNIA CUM A FOST ”PROIECTUL” INTITULAT ”CARTE DE ALEGĂTOR”? BANII SAU DUS CĂRȚILE AU ȘI FOST ELIBERATE O .O FI CONTAT ULȚI ROMÂNI AR PUTEA PUNE LA DISPOZIȚIA MAI ,PENTRU ARHIVARE,ACELE CARȚI DE ALEGĂTOR
Publicat Duminică, 19 martie 2017
+Răspunde
rusine MAI
+18
rusine MAI daca se ajunge la aceasta manevra de control al romanilor.Romanii nu sunt animale sa le bagati cipuri.Afara din sitem MAI cu cel care a gandit acest proiect , sa fie demis, sa iasa lumea in strada
Publicat Duminică, 19 martie 2017
+Răspunde
alta manipulare clocita
+21
Asta-i metoda prin care politistii si mai "inteligentii" tarii ne vor controla. Au vrut sa faca asta mai-nainte si NU s-a putut. Au gasit posibilitatea. In felul asta le dau de "treaba" heckerilor care odata intrati in acesta(sistem) or aceasta(carte), au toate detaliile despre persoana respectiva. Si daca acesti heckeri sunt "curati" s-ar putea sa vanda de "saracie" "banca de date" unor ticalosi smenari. E O ACTIUNE F.PROST GANDITA! Dar la ce sa-ne miram in Romania? PERSONAL VAD ALTA ACTIUNE A SRI-ului DE A CONTROLA NARODUL. RUSINE OAMENILOR DE DECIZIE ACTUALI!
Publicat Duminică, 19 martie 2017
+Răspunde
Nastratin
-14
Ia nu mai carcotiti ! A fost in programul de guvernare , ati votat , gata ! Nu ca alti prosti care nu s-au dus la vot ! Cetatenii responsabili #voteaza , nu #rezista ! Avem un guvern mai mult decat serios si competent si tot ce a fost prevazut in programul de guvernare trebuie pus in practica ! Sau nu a fost ? Pai ce , nu stiti ce ati votat ? Hai , ciocu' mic !
Publicat Duminică, 19 martie 2017
+Răspunde
Hogea @ Nastratin
+1
Corect!
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Gila
-22
Cartea de Identitate electronica cred ca va fi un lucru bun. Chiar daca va exista un cost sunt gata sa-l platesc. Doar Trolii si ale rude ale lor vor fi nemultumiti, deoarece vor fi scosi la lumina din Dark Web ;-)
Publicat Duminică, 19 martie 2017
+Răspunde
Recomandate
Guvernul de la Vila Lac 1
Publicat acum 10 ore şi 38 minute
Victor Ponta, cercetat pe ascuns de Parchet
Publicat acum 13 ore şi 43 minute
Nu mai vor să lucreze cu Kovesi
Publicat acum 12 ore şi 16 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Fotografiile bunicilor
25 articole/ Actualizat Duminică, 25 iunie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
131 articole/ Actualizat acum 16 ore şi 26 minute
Sorin Avram

Mihai Tudose a reuşit uluitoare performanţă de a se foi prin Parlamentul României vreme de 16 ani fără să lase nicio urmă.

Sorin AvramPublicat acum 2 ore şi 56 minute