×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 30 aprilie 2017, 06:04
EUR (€)
+0.0044 ↗
4.5333 RON
USD ($)
-0.0112 ↘
4.1453 RON
• • •
Mowgli&co într-un musical timișorean
"Cartea junglei" dansează
Imagine din repetiţiile la Cartea Junglei, o producţie TGST
Imagine din repetiţiile la Cartea Junglei, o producţie TGST

Mâine este programată premiera celei mai noi producții a Teatrului German de Stat Timișoara (TGST), musicalul-basm „Cartea junglei“, după Rudyard Kipling, în versiunea scenică, regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu.

Potrivit unui comunicat de presă, spectacolul Teatrului German este o adaptare după povestirile lui Rudyard Kipling, din care nu vor lipsi aluzii la desenul animat omonim produs de studiourile Walt Disney în 1967. Spectatorii vor recunoaște piese ca „The Bare Necessities“ și „I wanna be like you“. Este a doua oară când Răzvan Mazilu colaborează cu TGST, după montarea renumitului musical „Cabaret“, în februarie 2014. „Cartea junglei“ a fost publicată la sfârșitul secolului XIX și a fost una dintre operele care au făcut din Kipling cel mai tânăr premiant al Nobelului pentru Literatură. În 1907, când a primit premiul, scriitorul avea 41 de ani. Povestirile spun povestea puiului de om Mowgli, crescut de lupi în jungla indiană. Prietenii acestuia, înțeleapta panteră Bagheera și amuzantul urs Baloo, îl avertizează pe Mowgli de pericolul care îl pândește: tigrul Shere Khan s-a întors în acele locuri. În ciuda dorinței lui Mowgli de a trăi în continuare în junglă, Bagheera și Baloo plănuiesc să îl ducă într-un sat din apropiere. Urmează un drum plin de peripeții, în care Mowgli este nevoit să îl înfrunte pe Louie, regele maimuțelor, și pe vicleanul șarpe Kaa. Musicalul în regia lui Răzvan Mazilu, cu scenografia plină de culoare semnată de Dragoș Buhagiar, vorbește în manieră fermecătoare, deopotrivă copiilor și oamenilor mari, despre prietenie, iubire, loialitate și spirit de sacrificiu.

Premieră și lansare

„Decorul și costumele noii producții sunt realizate de Dragoș Buhagiar, cu participarea Ioanei Popescu. Creația video îi aparține lui Andrei Cozlac, light design-ul este semnat de Dragoș Buhagiar și Alin Popa, producția muzicală de Alexei Țurcan, iar pregătirea muzicală este realizată de Roxana Ardeleanu. Celebrele roluri Baloo și Bagheera sunt interpretate de actorii Harald Weisz, respectiv Daniela Török. Distribuția este însă mult mai numeroasă, aducându-i împreună pe aproape toți actorii TGST, precum și pe trei actori-copii, dar și opt balerini de la Opera Națională Română Timișoara“, arată Andreea Andrei, consultantul artistic al instituției timișoreane.

Premiera va avea loc mâine, la ora 18.00, următoarele spectacole fiind programate duminică (de la 11.00 și 18.00). Spectacolul va fi urmat de lansarea cărții „Răzvan Mazilu. De la dans la musical“, de Sanda Vișan. Cartea, apărută la Editura Nemira în 2017, este o complexă radiografie a operei și carierei artistice a lui Răzvan Mazilu, reflectând, printre altele, și colaborarea artistului cu TGST.

Andrei RădulescuPublicat Vineri, 10 martie 2017
601
 | 1
 | 0
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Recomandate
Abuzul, între infracțiune și salvare politică
Publicat acum 17 ore şi 46 minute
Pasajul Sudului, „terminat” de ochii lumii
Publicat acum 15 ore şi 52 minute
Halep a învins-o pe Anastasija Sevastova
Publicat acum 21 ore şi 24 minute
Va pieri industria europeană a cărbunelui?
Publicat acum 12 ore şi 24 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Subiectele zilei
4 articole/ Actualizat Vineri, 28 aprilie 2017
alarm off
Cronica din Berceni
6 articole/ Actualizat Miercuri, 19 aprilie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
10 articole/ Actualizat Joi, 20 aprilie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 15 aprilie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
111 articole/ Actualizat Joi, 27 aprilie 2017
Simona Popescu

Eroicul atac al celor 8800 de oi româneşti asupra unei nave militare ruseşti va rămâne cu siguranţă în istoria României la capitolul mari victorii.

Simona PopescuPublicat acum 11 ore şi un minut