×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 29 iunie 2017, 05:09
EUR (€)
-0.0067 ↘
4.5563 RON
USD ($)
-0.0408 ↘
4.0114 RON
• • •
Cărți de văzut

Institutul Francez din București și Asociația pentru Performanță și Cultură au demarat ieri ceea ce un comunicat de presă numește „o întâlnire cu cele mai frumoase cărți ale anului trecut“. Expoziția poate fi vizitată până pe 22 iulie, în atriul Institutului Francez din București (Bulevardul Dacia nr. 77). Sunt aduse în fața publicului titluri premiate sau nominalizate în cadrul celei de-a cincea ediții a concursului național de design de carte „Cele Mai Frumoase Cărți din România“.

Dintre cărțile premiate prezente în expoziție nu lipsesc volumele distinse cu Marele Premiu („Tzara. Dada. Etc.“), Premiul pentru Album („RO_Archive: O arhivă a României în tranziție“), Premiul pentru Tânăr Designer (Mihai Șovăială, cu publicația „Perimetru Sigur / Safe Perimeter“), Premiul pentru Ilustrație de Carte („Povești din Calendar“ - Veronica Neacșu şi „Kiralylany a Langpalotaban, erdelyi szasz nepmesek“ - Kűrti Andrea), Premiul Carte pentru Copii („De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?“).

Tot în cadrul expoziției, este programat, miercuri (21 iunie), atelierul „Crescut mic“, coordonat de Iulia Iordan și Laura Grünberg: „în cadrul acestui atelier de vacanță vom citi, ne vom juca şi ne vom pune minţile şi sufletele la lucru pentru a găsi soluţii de dat în mintea copiilor. Programul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, iar participarea este gratuită“.

Institutul Francez din România este partener al proiectului „Cele mai frumoase cărți din România“, încă din 2013 și, în fiecare an, invită un specialist din domeniul cărții să facă parte din juriul de selecționare a cărților frumoase.

Expoziția face parte din proiectul „Cele Mai Frumoase Cărți din România Itinerante în 2017“. Este inclusă, astfel, lansarea ediției pentru acest an a concursului național de design de carte „Cele Mai Frumoase Cărți“ la finalul lunii iunie, înscrierile rămânând deschise pe toată perioada verii. „Calendarul concursului anual a fixat jurizarea în cursul lunii septembrie, iar toate cărțile selecționate de juriu vor fi prezentate publicului într-o expoziție deschisă la finalul lunii octombrie. Invitatul Institutului Francez la jurizarea de anul acesta este Lysiane Bollenbach – autor, graphic designer, director artistic și artist vizual din Franța, care va susține și un workshop în cadrul proiectului, în luna septembrie a acestui an“, arată un comunicat de presă.
În acest an, expozițiile Cele Mai Frumoase Cărți au poposit în mai multe locuri din țară și străinătate. Cititorii din Cluj, Iași, București, Londra, Leipzig, Bologna, Budapesta, Praga și Torino au putut să răsfoiască volumele considerate printre cele mai impresionante producții editoriale românești.

Următoarele destinații sunt Mitrești (jud. Mureș), Lupeni (jud. Hunedoara), Sibiu, Timișoara, Cracovia, Frankfurt, Istanbul, Sofia. Cele Mai Frumoase Cărți este un proiect cultural anual și reprezintă atât o platformă de dezbatere pentru publicul larg și de specialitate, cât și o oportunitate de recunoaștere pentru designerii și graficienii preocupați de carte din România. Activitatea centrală este concursul național de design de carte, finalizat cu o expoziție itinerantă a celor mai frumoase cărți din România.

Răzvana AncuţescuPublicat Miercuri, 14 iunie 2017
503
 | 1
 | 3
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
giga
0
rabinul din Buhuși @ # nu rezist, la unul ca "#Nu rezist" se spune dastept sa fim in ton cu facebook-ul
Publicat Joi, 15 iunie 2017
+Răspunde
# nu rezist
-2
Neinteresant pentru electoratul pesedist inept, sfertodoct şi analfabet. Adică 18% din populația cu drept de vot. 3 mil. rumâni.
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
rabinul din Buhuși @ # nu rezist
+2
...ce „noroc” pe noi că te-a făcut mă-ta ...deștept ! siktir !
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Fotografiile bunicilor
26 articole/ Actualizat Duminică, 25 iunie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
132 articole/ Actualizat acum 19 ore şi 21 minute
Ioan Buduca

Nu cred că sunt mulți pesediștii care, citind sau răsfoind programul lor de guvernare, au înțeles în ce afacere ne aflăm cu acest proiect de țară.

Ioan BuducaPublicat acum 9 ore şi 27 minute