Cartierul general de la Teleorman

Liderul PSD i-a luat la ochi deja pe viitorii consultanți fiscali, cărora le-a interzis, apriori, să-și facă birouri unde să plătească lumea impozitul pe gospodărie. Însă lui Liviu Dragnea pare că nu-i mai ajunge biroul luxos de președinte al Camerei Deputaților.

Cel de-al treilea om în stat ține morțiș să demonstreze că îi place să se respecte, motiv pentru care păstrează ștacheta sus în tot ceea ce face. Deși nu mai este de o grămadă de vreme șef al Consiliului Județean Teleorman, liderul PSD se vrea cât mai bine reprezentat și pe plan local. Ca un adevărat lider care nu poate fi ușor de contestat, Dragnea continuă să folosească biroul pe care l-a deținut cât timp a fost președinte de CJ. Cabinetul său de parlamentar din teritoriu este situat în centrul orașului Alexandria, în cel mai bun spațiu din cadrul Consiliului Județean. Suprafața pe care o ocupă Liviu Dragnea cu biroul său parlamentar este una demnă de cancelaria unui rege, având în vedere că măsoară nu mai puțin de 77,65 mp. Pentru dimensiunile gigantești ale incintei hărăzite pentru întâlnirile cu electoratul, șeful PSD nu scoate niciun ban din buzunar. Chiria și toate utilitățile sunt suportate de stat.

Consilierii judeţeni au aprobat, din nou, darea în folosinţă gratuită a unui spaţiu din Palatul Administrativ preşedintelui PSD pentru desfăşurarea activităţii parlamentare pe plan local. Spaţiul pentru care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a depus solicitarea pentru organizarea biroului său parlamentar este acelaşi cu cel în care şi-a desfăşurat activitatea și în primul său mandat de deputat. Conform legii, autorităţile publice au obligaţia să sprijine organizarea şi funcţionarea birourilor parlamentare din judeţe. Suprafața închiriată de Dragnea cu titlu gratuit se întinde pe 77,65 mp, iar deținătorul va plăti cotă parte din cheltuielile de întreținere și funcționare. Plata se face, desigur, din bani publici, de la Camera Deputaților, care are prevăzute sume pentru toate cabinetele parlamentare. Poziția impunătoare și confortul sporit din biroul de la Alexandria nu-l determină, totuși, pe președintele PSD să-l frecventeze prea des. Potrivit consilierilor județeni ai opoziției, Dragnea vine doar în vizite scurte și rare pe la Palatul Administrativ.

Pupila de la Teleorman, unsă vice al Tinerilor Socialiști Europeni

Dacă problemele electorilor săi nu sunt cap de listă pe agenda lui Liviu Dragnea la sesiunile de audiențe pe care ar trebui să le țină săptămânal, în zilele de activitate în teritoriu, păsurile apropiaților săi sunt prioritare. Una dintre pupilele sale, fosta deputată de Teleorman Cătălina Ștefănescu, n-a mai avut loc prin ministere, dar totuși n-a rămas nici ea nerăsplătită cu vreo funcție. Aceasta a fost delegată și aleasă, recent, în cadrul Congresului Tinerilor Socialiști Europeni (YES) drept vicepreședinte al organizației transnaționale politice de stânga. Conform noii fișe a postului, tânăra social-democrată se va ocupa în special de politicile pentru tineri la nivel european, de crearea de noi locuri de muncă, de egalitatea de șanse, dar și de educația și migrația acestei categorii de vârstă. Cătălina Ştefănescu a debutat în câmpul muncii la vârsta de 22 de ani, ca și consultant într-o fermă de vaci din Teleorman, condusă de finul lui Liviu Dragnea. Ştefănescu nu a îngrijit vacile, ci a ajutat ferma să ţină legătura cu parteneri externi chinezi. În paralel cu munca la fermă, pesedista a făcut un master în ştiinţe politice. După doi ani, la finele lui 2012, aceasta ajunge cel mai tânăr deputat din Parlamentul României, ales pe listele USL. Ascensiunea sa politică fulminantă este marcată de eșecul relației cu colegul deputat Vlad Cosma, trimis în judecată. Dar tânăra pesedistă s-a consolat rapid în brațele fostului ministru al Transporturilor Dan Șova. Însă pentru scurtă vreme, pentru că și acesta ajunge să dea piept cu justiția, iar relația lor ajunge în același impas. Apropiații acesteia spun că Ștefănescu și-a pus temporar pe locul doi ambițiile politice, după ce decepțiile sentimentale i-au creat grave probleme de sănătate.

Grindeanu și-a băgat echipa de la Timiș în guvern

Premierul Sorin Grindeanu nu mai contenește cu numirea în funcții sus-puse a unor membri ai PSD de la Timiș, apropiați de-ai săi. Aproximativ întreaga echipă care a lucrat pe lângă biroul său de șef de CJ a fost relocată la București de către acesta. Pe lista de transferuri efectuate de Grindeanu de la Timiș în cadrul guvernului, până acum se regăsesc Adrian Pîclişan, fotoreporter, Vali Korman, fost consilier al lui Grindeanu, acum vicepreşedinte al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, Andea Petre, fost deputat PSD și actual secretar de stat la Ministerul Educaţiei, Eva Andreaş, şefa Biroului de Relaţii Internaţionale din Consiliul Judeţean Timiş, sau Alexandru Chirilă, fost consilier personal al fostului președinte de CJ, acum şeful Cancelariei premierului. Social-democrată cu state vechi, vicepreşedintele OFSD Timişoara, Simona Ţeighiu Jurj, a venit şi ea la Bucureşti, ca secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Laur Emre 89 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.