Casa Albă începe mutarea la Ierusalim a ambasadei americane în Israel

Casa Albă a anunțat duminică începerea demersurilor în vederea mutării la Ierusalim a ambasadei americane în Israel, transmite Reuters.

Mutarea ambasadei de la Tel Aviv a fost una din promisiunile de campanie ale președintelui Statelor Unite, Donald Trump, reamintește agenția.

„Suntem în primele stadii, chiar înaintea discutării acestui subiect”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer.

Miniştrii de Externe ai Uniunii Europene au anunțat, anterior, că se opun eventualei decizii a lui Donald Trump de a muta la Ierusalim ambasada americană în Israel, iar Parisul a avertizat Washingtonul că vor fi „consecinţe extrem de grave”.

Dorința lui Trump a fost criticată dur de Autoritatea Palestiniană şi de comunitatea internaţională.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.