Castelul Peleș, scenă pentru Bach și Beatles

Azi, de la ora 16.00, turneul chitaristului Costin Soare, „De la Bach la Beatles“, ajunge la Castelul Peleș. Evenimentul, organizat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, are loc în cadrul stagiunii „Sunetul muzicii“. În Sala de muzică a Castelului Peleş, „Costin Soare propune un periplu muzical ce porneşte de la dansurile din «Suita pentru lăută în la minor de J.S.Bach» (transcrisă pentru chitară) şi, mergând pe firul istoriei instrumentului, ajunge la diversitatea stilistică a secolului XX: două aranjamente după «Yesterday» şi «Michelle» ale celebrei trupe Beatles, făcute de cel mai important compozitor japonez al secolului XX, Toru Takemitsu; una dintre cele mai frumoase piese scrise pentru chitară, o lucrare inedită cu un puternic iz oriental, o baladă compusă de italianul Carlo Domeniconi: Koyunbaba; un cântec sud-american, Alfonsina y el mar, compus de Ariel Ramirez; un aranjament după celebra piesa de jazz «A night in Tunisia», facut de marele chitarist francez Roland Dyens“, arată un comunicat de presă.

Accesul se face pe bază de invitaţie, aceasta fiind obţinută scriind pe adresa muzeului din Sinaia. Costin Soare este prezentat drept „unul dintre cei mai apreciaţi şi activi artişti români, îmbinând în mod fericit o frumoasă carieră concertistică (chitarist şi lutist) cu cea pedagogică (profesor la C.N.A. «Dinu Lipatti», Bucureşti şi prof. asoc. la Universitatea Naţională de Muzică), fiind, de asemenea, director artistic al Festivalului Internaţional «Serile de chitară». Cu o experienţă de trei turnee naţionale la activ, un CD lansat în 2014 (Nocturne şi dansuri) şi altul în 2017 (Twenty Shades of Music, alături de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu), membru permanent a două ansambluri camerale (flaut-chitară, cu Ion Bogdan Ştefănescu şi voce-chitară, cu mezzosoprana Claudia Codreanu), chitaristul Costin Soare este un promotor neobosit al muzicii clasice de foarte bună calitate prin intermediul unui instrument a cărui voce intimă şi repertoriu sunt apreciate de publicul larg“, menționează textul trimis presei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.