×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 07:42
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Povești pescărești despre creșteri de 900%
Cât adevăr este în cifrele uluitoare avansate de Liviu Dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a prezentat joi seara, la Antena 3, bilanţul primelor trei luni de guvernare Grindeanu şi a avansat o cifră interesantă în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene. "Pe trimestrul întâi al anului 2017 am avut 2.977 milioane de lei, comparativ cu 298 milioane de lei, în aceeaşi perioadă din 2016, ceea ce înseamnă o creştere cu 899%. Este cea mai mare creştere. Vorbim de date, nu prognoze. Euro intraţi în România. Plus 899% în 2017”, a spus Dragnea.

Cifrele aflate pe site-ul Ministerului Finanţelor, insituţie condusă de Viorel Ștefan, arată cu totul altceva. Execuţia bugetului general consolidat pe primele două luni ale anului prezintă suma de 43,5 milioane de lei în dreptul capitolului "Sume primite de la UE în contul plăţilor efectuate şi prefinanţare". Asta înseamnă o scădere cu 61,2% faţă de perioada similară a lui 2016, când s-au atras 112,1 milioane de lei. Asta ar însemna ca în luna martie, Guvernul ar fi primit 2.933,5 milioane de lei. "Asta va face istorie! Dragnea s-a întors din Maldive cu poveşti pescăreşti de îngheaţă Oceanul Indian. Spune că fondurile primite de la UE au crescut cu aproape 900% faţă de primul trimestru din 2016!!! 900%!!! Datele publicate de Finanţe pentru primele două luni arată o scădere de 60%!! Cum ar putea acestea să crească într-o singură luna până la 900%??? Cred că dl. Dragnea a stat cam mult la soare. Şi în ţară ninge ca-n decembrie... Dacă se referă la subvenţiile din agricultură, e un artificiu pur pescăresc pentru că acestea nu sunt venituri reale la bugetul general consolidat. Ele doar tranzitează buzunarul statului şi pentru prima dată au fost incluse în bugetul statului pentru a face astfel de raportări. Iar dacă se face comparaţia cu plăţile din agricultură în 2016, trebuie spus că la începutul anului trecut softul pentru aceste plăţi nu era funcţional şi tocmai datorită eforturilor de anul trecut era obligatoriu că sumele pentru fermieri să ajungă la ei la timp în acest an", a comentat Ionel Dancă, fost consilier personal al premierului Dacian Cioloş.

Recent, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că peste 843.000 de fermieri şi-au primit subvenţiile până la data de 31 martie, respectiv 93,55% dintr-un total de 901.335 beneficiari, iar suma totală plătită a depăşit 2,065 miliarde de euro, faţă de numai de 255,44 milioane de euro la aceeaşi dată a anului trecut. Cele 2,065 miliarde de euro reprezintă 9 miliarde de lei care nu se corelează însă cu suma de 2.977 milioane de lei avansată de Dragnea.

Cosmin Pam MateiPublicat Vineri, 21 aprilie 2017
3356
 | 7
 | 28
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
??????
0
De ce considerați că domnul Liviu Dragnea nu adresează și dumnealui îndemnuri "mai vehemente", liderilor din PSD și membrilor de partid, de a susține bugetul și încasările bugetare, pentru a pune și dumnealui , în evidență, ca mod de a face politică, programul politic și ideile din programul de guvernare , de la partid ?
Publicat Duminică, 23 aprilie 2017
+Răspunde
axon
-1
Pe acest Sait au rămas băziștii, johaniștii și habarniștii, să-și plângă amarul . Așa se intâmplă mereu, câștigătorii se culcă pe o ureche, iar perdanții rămân la datorie să iși plângă furia. Care este adevărul despre politica PSD- ALDE?. Cam multă reclamă la TV, asta enervează perdanții. In rest, târâș- grăpiș, Guvernul merge chiar mai bine decât se laudă la TV. Salariile CRESC, dar nu așa mult, reclama de la TV este pentru anul 2020. Pun pariu cu oricine că prețurile NU vor crește după mărirea salariilor, sau vor crește temporar . Cine va crește prețurile va ieși din joc, concurența este mare. Și politica lui Ponta a fost privită cu neincredere, fiind foarte indrăzneață, dar a reușit !. Imi amintesc ce panică crease taxa de 7 eurocenți, ce se mai văicărea lumea că explodează inflația. Degeaba, pentru că după 2 luni de creștere, prețul la benzină a scăzut. S-au dus vremurile când prețurile creșteau și cănd bătea vântul, buticarii făceau legea atunci. Ăștia de Dreapta au o politică economică ceaușistă. Austeritate la greu de frica inflației sau pentru așa zise investiții care nu produc nimic. Ei nu ințeleg cum merge economia azi, nu ințeleg că mărfurile asiatice (China, Japonia, Coreea , Malaezia) sunt predominante in România și ele sunt cea mai importantă resursă de prosperitate, pentru că sunt ieftine și bune. Ele pur și simplu NU pot fi concurate de nimeni, nici de americani. Vezi Hipermarketurile cu electrocasnice și electronice care au 100 % mărfuri din Asia, supercalitate la preț mic. U.E. este utilă pentru a satisface MIRAJUL popular care este inevitabil. Ne scapă de milioane de consumatori care oricum n-ar putea produce mare lucru aici sau ar produce prea scump.
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
Corecta analiza @ axon
+3
Bine punctat!
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
QED
-1
Este praf in ochii prostimii care a votat PSD cu gandul la pensii si salarii marite. Ceilalti nici nu conteaza pentru neocomunistii care-si urmaresc scopurile dintotdeauna: controlul total si pe vecie al puterii. In acest scop, neocomunistii PSD vor jecmani toate resursele Romaniei pentru a-si mitui baza elecorala captiva si vor suprima orice proces bazat pe competenta si munca cinstita. Faptul ca acest partid neocomunist se mentine la putere de atata timp si ca liderul sau suprem isi bate joc de Justitie este o rusine pentru toata Romania si in mod special pentru Justitia romana. Vor sa iasa de sub MCV ? Atata timp cat Ion Iliescu si sistemul reprezentat de el seste la putere, Romania nu are nici o sansa ! Si daca lucrurile merg in directia actuala, Romania va fi impinsa tot mai mult la periferia UE si poate chiar in afara ei ! Noi toti avem ce meritam fiindca ne complacem cu situatia ! Libertatea si respectul celorlalti se castiga cu munca cinstita care sunt la polul opus sistemului de valori al PSD. Uitati-va doar la lidetii lor si veti intelege: Ilici, Nastase, Hrebe, Geoana, Ponta, Dragnea, Ghita.....
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
axon @ QED
0
Nene, ești EDITAT cu capu !. Guvernul PSD a marit pensii și salarii pentru toți românii nu doar pentru votanții săi. Știi că au votat cu PSD doar 800.000 de pensionari iar guvernul PSD a crescut pensiile la 5.000.000 de pensionari? . Iliescu, Năstase, Hrebe, Ponta, Dragnea, Ghiță sunt chiar bune exemple de români inteligenți și muncitori. Sau tu crezi că Alina Gorghiu, Nicusor Dan , Băzescu, Johannis sunt mai valoroși?. Bre, anticomunismul ăsta al tău, dement, vecin cu nebunia,a distrus multă lume și te va distruge și pe tine.
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
Gheorghe Stefanescu
+1
Poate cineva sa-l mai creada pe Dragnea?Total depasit de pozitia pe care o are isi inchipuie ca a Romania este populata cu papagali care repeta ce spune stapanul.Simtind ca ii fuge pamantyul de sub picioare a intrat pe o spirala a minciunii din care nu mai poate iesi.Din pacate asta este in stare sa arunce tara in aer.Oameni buni si cu minte la cap,OPRITI-L.
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
bobo @ Gheorghe Stefanescu
+2
..mda .. te vom crede pe tine ...!! cetatene cu nume de comunist din anii 80 ... mai propagandist de doi bani , deocamdata ce a promis , sa infaptuit.., spre nenorocirea voastra .. '' propaganda macovisto- ong-ist- johanisto , si nu in ultima instata , basista ..!! va fuge pamantul de sub picioare ...!! mincinosilor....
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
axon
-2
Cum , necum, in acest an 2017, fermierii au primit subventiile in luna martie in valoare de 2,095 miliarde euro. Acesti bani au venit pe filiera UE- Guvern- APIA . Asta e foarte important. Anut trecut, fermierii au primit subventii prin luna iulie, prea târziu pentru agricultură. Asta inseamnă ca Dragnea nu prea bate câmpii. Autorul Pam Matei chiar bate câmpii. El ia in calcul doar 2 luni din trimestrul 1. Dragnea are datele finale, pe intreg trimestrul. Datele pe intreg trimestrul 1 arată că România are un excedent bugetar de 0,2 %. Incasarile la Buget pe luna martie 2017au fost cu 20 % mai mari ca in martie 2016.
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
Cetatean realist
+1
Chiar nu as dori, insa e o predictie cum ca nu va putea plati ce spune si ca in acel moment va starni furia populara ce il va da jos rapid.
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
Pentru toti obositii PDnL USR
+1
Ordinari sunt cei care fac comentarii de EDITAT pe aici. Era bine cand conducea Boc & Basescu ... tara indatorata cu 20 mld de euro, TVA 24%, spitale inchise, angajari 1/7, salarii taiate, pensii impozitate. Era bine. Rezistentii de atunci nici nu au ioesit in strada. Cand a venit guvernarea PONTA a redresat mult, a platit datoria, a ridicat usor usor salariile aproape de unde le taiase nenorocitii, a micsorat TVA-ul, a mai deschis spitale, dar nu a fost bine. La inceout a zis ca bate camprii, apoi au vazut ce face treaba s-au luat de doctorat de facturi de 8 ani din urma, ce mai conta ca Romaia iesise din dezastrul ala. Ciolos a supt mielul. A stat un an si a facut nimic. A pus ordine in transparenta decizionala. Pe Buneee!!! Aia sa o manacati voi latrai de doi lei. Acum a venit Dragnea sau PSD-ul cum preferati. A zis ca taie 100 de taxe si s-a luat de el ratatul de la Cotroceni. Ca nu se poate, ca e nasoala, dar uite ca au facut-o. Au zis ca maresc salariile si pensiile, au zis ca nu se poate ca e derapaj, dar au facut-o. Problema voastra a pescarilor de gauri de tucat este ca PSD-ul castiga capital cu fiecare masura pe care o face pentru oameni si atunci cine dracu va mai alege PDnl si USR? Asta e marea intrebare!!!
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Rasp. la intrebarea postacului PSD @ Pentru toti obositii PDnL USR
+3
@Postacul PSD Intr-adevar Boc-Basescu au comis lucruri pentru care ar trebui sa infunde puscaria pe viata. Ciolos nu-i departe de ei dar asta nu inseamna ca PSD-ul face bine ce face. Iohannis da din colt in colt incercand sa stopeze masinaria PSD care nu face decat sa-si mituiasca abil baza electorala captiva. Pe scurt, lupta de clasa continua ! Asteapta sa vezi mai clar ce prevede legea salarizarii unice si te vei convinge. Nu degeaba o tin la sercret si nu vor sa si-o asume.... Prin ea vor fi crunt penalizati cercetatorii, in special cei de nivel ridicat. Va fi favorizata dascalimea bine incadrata, folosita de PSD in alegeri si mai putin medicii care altfel ar pleca din tara, lasand sistemul de Sanatate sa se prabuseasca in capul PSD. Categoriile indispensabile PSD, deci.... Vor fi favorizati in special pensionarii cu pensii mici, adica cei care n-au prea contribuit la bugetul Romaniei dar care voteaza disciplinat si in proportie de >80 % cu PSD. Pe scurt, va fi o lege care in loc sa duca la dezvoltarea Romaniei, va folosi doar PSD pentru a se eterniza la putere, sacrificand viitorul Romaniei. Si al carei efect premergator va fi cresterea exploziva a preturilor. Bref, sprijinit in mod complice de impotenta PNL si subversiunea USR, PSD isi poate continua in liniste politica PCR, de distrugere a viitorului Romaniei.
Publicat Sâmbătă, 22 aprilie 2017
+Răspunde
Eduard Dracul
-1
Tovarasul Liviu Dragnea nu are nici o vin. Stirile se produc la Latrina 3. Doar asa spunea raspopitu. Ce este pe internet sunt stiri FALSE, ei stiu cel mai bine, nu? Dragnea, NU STIE, SARACU COMUNIST sa umble nici cu smartphonul, daramite sa se uite la prognoze economice, statistici etc. A uitat si ca nu mai este in Telormanistan, unde ce spunea EL, era purul adevar pentru votanti! Si voi vreti ca el sa stie ca tot ce" MANANCA" RAMANE PE YOUTUBE?
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Petru
+2
Cinismul MISTIFICARII acestui SEF de partid si social si democrat este mestecat bine de catre membrii PSD - cei care inca mai au simturile neatrofiate ? Minciunile lui Dragnea sunt precum lozincile lui Oprea - cel cu "interesul national" si a multor altii - ce nu mai pot sa isi revina din goana pentru putere . Ce "forte" au in spatele lor de isi permit sa SFIDEZE evidentele ? Vor ajunge sa strige : "Moarte intelectualilor!" , " Moarte profesionistilor!" si vor declansa PRIGOANA impotriva celor ce isi permit sa analizeze REALITATILE ?
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Ţăranul
+4
După experimentele oceanologice din Seychelles alături de Irina Tănase , că nu putea să facă excepţie şi să nu-şi tragă şi el amantă ca toţi miticii de succes , ...... să ne aşteptăm la tot felul de încercări în domeniul economiei sociale , că nu-l doare gura ..... ! Trebuie să-şi arate muşchii , nu ..... !? Chestia e că electoratul se simte păcălit şi nu prea mai haleşte nemesctecate panseurile păstorului mioritic de teleorman cu pretenţii de salvator naţional .....
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Recomandate
Halep: Sunt a treia oară aproape de locul 1
Publicat acum 22 ore şi 10 minute
Guvernul trimite Corpul de Control la Tarom
Publicat acum 18 ore şi 25 minute
Halep,  la o victorie de locul 1 WTA
Publicat acum 23 ore şi 42 minute
Braconierii de dinozauri
Publicat acum 23 ore şi 39 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 11 ore şi 35 minute