Cât de bună e salata verde

 Salata verde din magazine este chiar mai periculoasă decât hamburgerii, susţine Hugh Pennington, un cunoscut bacteriolog britanic.

Potrivit acestuia, anumite tipuri de bacterii găsite în pungile cu salata tăiată sunt aproape imposibil de distrus. Singura modalitate este iradierea, afirmă el, potrivit MedDaily.

Profesorul mai atrage atenţia că bacteriile ajung pe legumele cu frunze direct din sol şi că unii agenţi patogeni pot fi distruşi doar prin prelucrare termică şi spălare cu anumite mijloace, nu doar cu apă.

”De obicei, mai sigur este să mănânci un hamburger decât salata care îl însoţeşte”, a declarat Hugh Pennington.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.