Cât de mult îi interesează pe parlamentari problema creditelor

Ședința Comisiei pentru buget – finanțe din Camera Deputaților, în care trebuia să se discute despre conversia creditelor din valută în lei, a fost suspendată, miercuri, din lipsă de cvorum.

Comisia şi-a amânat din lipsă de cvorum pentru a doua oară consecutiv şedinţa pe tema conversiei creditelor în franci elveţieni şi măsurilor de restructurare.

„Constat că lucrurile merg dinspre bine spre foarte bine. Mi-aș dori să rog acum unul dintre secretarii comisiei să stabilească cvorumul. (…) Se confirmă presupunerea mea, neavând condiţia de cvorum, vă mulţumesc pentru participare! Ne vedem săptămâna viitoare, în sesiunea ordinară!”, a spus președintele comisiei, Viorel Ștefan (PSD).

La dezbaterea Comisiei au revenit participanţii de miercurea trecută, respectiv ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, directorul Direcţiei Supraveghere din cadrul BNR, Nicolae Cinteză, precum şi directorul pe Stabilitate Financiară, Ion Drăgulin. Totodată, au fost prezenţi preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor, Florin Dănescu, preşedintele Patronatelor Bancare şi al Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, preşedintele Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, Alin Iacob, şi Sorin Mierlea, preşedinte al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România – InfoCons.

Potrivit autorităților, numărul românilor cu credite în franci ajunge la aproape 75.000.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.