Cât de sigur este metroul bucureştean. Concluzii după controale

Pompierii au aplicat amenzi în cuantum de 8.000 de lei, în urma a trei controale efectuate în acest an, pentru o serie de neconformități sesizate la stațiile de metrou privind căile de evacuare și modul de exploatare a instalațiilor electrice, potrivit unui comunicat al ISU București transmis vineri.

ISU București a desfășurat în 2016 trei controale inopinate la rețeaua de transport cu metroul, care au vizat creșterea gradului de siguranță a călătorilor. Pe timpul acestor verificări au fost constatate nereguli la nivelul stațiilor — în spațiile comune (peroane, pasaje), cât și la nivelul ieșirilor către suprateran.

Au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, dintre care șapte avertismente și patru amenzi, în cuantum de 8.000 de lei.

Printre neregulile constatate în subteran se numără îngreunarea evacuării persoanelor prin reducerea lățimii de circulație, nemarcarea cu indicatoare a tablourilor electrice aferente scărilor rulante, nemarcarea căilor de evacuare prin indicatoare standardizate, funcționarea necorespunzătoare a iluminatului de siguranță, amplasarea la suprateran în imediata vecinătate a ieșirilor a unor construcții provizorii, diverse amenajări sau spații de parcare care reduc lățimea liberă de circulație a căilor de acces, etc, precizează sursa citată.

Conform comunicatului, specialiștii ISU București sunt gata să ofere Metrorex consiliere în domeniu pentru a remedia aceste deficiențe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.