×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 25 septembrie 2017, 16:33
EUR (€)
+0.0015 ↗
4.5965 RON
USD ($)
+0.0354 ↗
3.8670 RON
• • •
Cât îl costă pe un român să sponsorizeze un invadator al Europei?
Radu Toma
Radu Toma

Promit că acest text va fi ca o notă de plată dintr-un restaurant newyorkez, de pe Coasta de Est, sau din Vegas, în vestul Americii. Americanii glumeţi nu cer, la sfârşit, nota de plată. Zic chelnerului, sau fetei, ”May I have the damage report, please?”, adică ”Poţi să-mi dai procesul-verbal de pagube, te rog”? Adică, ce bani am de scos din amărâtul meu de buzunar?

De la debarcarea anglo-americanilor în Europa, pe plajele Normandiei, în Franţa, la 6 iunie 1944, şi de la invazia est-europenilor la cumpărături şi căscat gura în Vestul Europei, după căderea Zidului Berlinului, în 1989, media nu a mai relatat atât de mult despre un număr atât de mare de năvălitori peste frontierele europene părăsite de nişte drogaţi, drogaţi cu buruiana Schengen Cannabis Indica. Diferenţa este fundamentală şi de o gravitate istorică maximă: în ’44 şi ’89 credincioşi europeni au venit la alţi credincioşi europeni, iar acum islamici necredincioşi şi neeuropeni vin peste credincioşi europeni.

Consecinţele dramei de azi se vor vedea în cel mult o generaţie şi vor fi catastrofale pentru acest continent. Izgonirea noului Califat, în născare sub ochii noştri, şi Reconquista Europei nu vor mai fi posibile, niciodată. Aşa cum, în cele aproape 8 secole de Califat Islamic în Europa (711-1492), au fost posibili Carol Martel, Carol cel Mare, viteazul cavaler Roland şi cântul său, au fost posibile regatele eliberate Asturia, Navarra, Leon, Aragon, Castillia şi Portugalia, au fost posibili regii catolici Ferdinand şi Isabella, a fost posibilă căderea emiratului Granadei, la 2 ianuarie 1492, ultimul bastion al islamismului din Europa, a fost posibilă reîntoarcerea creştinilor în vechile lor locuri, a fost posibilă Reconquista – şi astfel am trecut fulgerător peste 770 de ani de istorie europeană irepetabilă.

Căutăm disperaţi un salvator al Europei!

Deocamdată, aşa cum am promis, vom încerca să răspundem la întrebarea-titlu a acestei scrieri: cât îl costă pe un român să sponsorizeze un invadator al Europei, al României? Acest calcul n-a fost făcut, sau este făcut şi ţinut ascuns de guvernanţii de la Bruxelles şi de germanca Angela Merkel, lidera erodată a Europei şi cu o pierdere de popularitate în ultimele 4-5 săptămâni de Cancelariat fără precedent în toţi cei 10 ani de când deţine amintita funcţie. Nici un guvern afectat, sau neafectat, deocamdată, de invazie nu a suflat un cuvânt despre costurile nepotrivitei ”compasiuni”, în timp ce opinia publică europeană este tot mai dezamăgită de ştirile deloc plăcute ce au început să abunde – că în Europa se întrevăd schimbări sociale abrupte şi dureroase; că nu este vorba de o criză siriană, sau irakiană, ci de o criză a frontierelor Europei; că cei care au invadat Europa nu provin din teritoriile siriene şi irakiene controlate şi terorizate de ISIS, ci sunt ”infractori” din vechi tabere de refugiaţi din Orientul Mijlociu, şi nu victime reale ale războiului; că năvălitorii tineri cu haine şi pantofi de firmă şi daţi cu parfumul la modă mega super-tare ”Je t’adore, Jihad” au trecut la ameninţări şi la rupt garduri; că primele tabere de aşa-zişi refugiaţi sunt, deja, focare de violuri, abuzuri sexuale şi proxenetism; că ”refugiaţii” refuză live pe TV pachetele cu ajutoare umanitare de la Crucea Roşie; că năvălirea este, în proporţie copleşitoare, una ECONOMICĂ şi nicidecum o spaimă de război, sau de decapitare etc.

Şi totuşi, socoteli privind costurile invaziei s-au făcut, dar nu la nivelul Uniunii Europene, şi nici la cel federal, al întregii Germanii, ci al landurilor germane. Astfel, autorităţi ale Bavariei au vorbit de sume extrem de ridicate, de aproximativ 40.000 de euro anual, pentru o singură persoană din valul actual de migranţi, iar cifre medii mai reduse, de 12-13.000 euro, au fost aduse în discuţie de oficiali din landurile Baden-Württemberg şi Schleswig-Holstein, de asemenea din marile oraşe Berlin şi Bremen. Recent, cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung a estimat şi publicat cifra generală de 14.500 dolari SUA pe an, necesari pentru necesităţile de bază – casa, masa şi asistenţa medicală – ale unui aşa-zis refugiat nord-african sau islamic în Europa.

Ce înseamnă această sumă anuală pe care un german, sau oricare alt cetăţean comunitar, al UE, trebuie s-o cheltuiască cu un invadator, ”tradusă” în româneşte, adică raportată la buzunarul românului? Înseamnă astfel:

  • conform datelor Băncii Mondiale, PIB-ul anual al României în 2014 afost de 9.996,7 dolari, adică o dată şi jumătate mai mic decât suma minimă necesară, de 14.500 dolari, pentru întreţinerea anuală a unui invadator intrat fără viză, ILEGAL, în Uniunea Europeană. Adică, românul produce astăzi mai puţin decât au nevoie invadatorii – iar aceasta este o premieră absolută în istoria României, fără precedent de 1.500 de ani – de la marile migraţii asiatice încoace;
  • conform datelor Institutului Naţional de Statistică al României, în luna iulie a.c., salariul mediu lunar al românilor a fost de 1.719 lei, adică 438 dolari pe lună la cursul oficial al BNR de la 28 septembrie 2015. În continuare, 438 de dolari/lună sunt 5.256 dolari/an. Ceea ce înseamnă că un român trebuie să muncească timp de 2 ani, 9 luni şi 3 zile ca să câştige salariul total de 14.500 dolari şi apoi să-l cedeze integral, ca să întreţină timp de numai 1 an o persoană acceptată ilegal, fără paşaport şi viză, în România, de către preşedintele, guvernul, Armata şi forţele de ordine române; şi,
  • în sfârşit, conform datelor oficiale, alocaţia lunară a unui copil/adolescent român între 2 şi 18 ani este de 84 lei/lună, adică de 21,2 dolari, adică de 254,4 dolari pe an. Suma consumată anual de o persoană acceptată şi rămasă în România ilegal, de 14.500 dolari, reprezintă alocaţia de stat pentru un copil român pe o perioadă de 57 de ani. Alocaţia de stat a unui copil român până la ieşirea lui la pensie. Ignoranţa, nesimţirea şi somnul raţiunii nasc monştri, domnilor guvernanţi de la Bruxelles şi Bucureşti. Revoltător!

Căutăm disperaţi un Salvator!

Radu TomaPublicat Miercuri, 30 septembrie 2015
5410
 | 47
 | 46
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Crocodilul
+5
Domnule Toma, Guvernul coloniei si Voda Caragea nu au aratat aceste cifre simple TOVARASILOR DIN ue? Toate fondurile pentru dezvoltare pe care colonia romana le-a primit de la UE s-au furat. Ce sa produca sclavul roman? Cu ce cu fiarele vechi de pe vremea impuscatului? Mafiile transpartince se macelaresc intre ele care sa ajunga la visterie si sa fure mai mult din ea. Asa zisele servicii supuse si decorate de licurici fura mai mult decit mafiile transpartinice la un loc. Izmenarul reevaluat si prieten cu Caragea Voda este HOTUL COLONIEI. Ne mai punem problema sa intretinem pe altii? De unde frate?
Publicat Joi, 01 octombrie 2015
+Răspunde
valy
-2
Dar cat ii costa pe vestici sa sponzorizeze 4 milioane de invadatori romani?Eu zic sa-i lasam pe altii sa se planga si sa nu scoatem capul din pamant.Asta daca avem rusine si nu obrazul gros.
Publicat Joi, 01 octombrie 2015
+Răspunde
cin sa fie ,cin sa fie
+12
Eu tot sunt curios sa aflu cine este in spatele valului de emigranti. Rusii sau americanii? Oricum de castigat au amandoua si de pierdut Europa si in special se adresa lovitura Germaniei.Daca o asociem si cu atacul la W W se vede ca este un atac economic asupra EURO.
Publicat Joi, 01 octombrie 2015
+Răspunde
Moftangiu @ cin sa fie ,cin sa fie
+8
Eu sunt curios unde s-a dus tot fierul vechi colectat in 25 de ani in Romania si prelucrat prin societatile din metalurgie privatizate in favoarea rusilor? So fi dus in Rusia sa doteze armata? In Romania nu s-a facut nimic din el.
Publicat Joi, 01 octombrie 2015
+Răspunde
MD @ cin sa fie ,cin sa fie
+14
Lovitura data Germaniei? Apoi, Germania i-a chemat, domnule draga. Ce face acum, se victimizeaza dupa ce a facut un dezastru in toata Europa? Cine le-a impus nemtilor sa-i cheme pe islamisti? Nimeni din afara, doar baba nebuna care arata la fel de inselator ca imaginea de pe eticheta sticlelor de ulei Bunica.
Publicat Joi, 01 octombrie 2015
+Răspunde
E clar,
+15
prost e ala care-i primeste si-i intretine. Cui ii convine ca dintr-un salariu de rahat (patronii astia te tin pe salarii mici ca stiu ca, de la o anumita varsta, doar la cimitir te mai "angajeaza") sa traiasca niste hoti si violatori sau unele care nu stiu decat sa procreeze viitori hoti si violatori. Insa, un sfat: mai usor cu epitetul de "Salvator". Asa i se spunea generalului Antonescu, in 1940, cand a preluat puterea.
Publicat Joi, 01 octombrie 2015
+Răspunde
POATE @ E clar,
+11
...a fost singurul român adevarat ! Poti sa-l compari,pe basecsu de exemplu,cu el??am dat doar un exemplu de hot,ca românia dealtfel e plina de ei !iar prostii suntem noi ca nu luam atitudine si ne lasam pe mana unui molâu care a ajuns presedinte intamplator, pe feisbuc !Ortodoxia trebuie aparata acum mai mult ca niciodata pentru ca se vede clar,catolicismul e in prag de disparitie!Papa a devenit un fel de jolly-jocker ,un entertainer de care fac misto asa zisii credinciosi !
Publicat Joi, 01 octombrie 2015
+Răspunde
QX
+16
Articol cu un punct de vedere corect, nu trebuie politizat. Totusi cat de restrictiva (cu admiterea la munca - a-i face sclavii) a fost UE cu romanii si cat de milostiva e cu cei pe care ii ia in intretinere, e ceva nefiresc. E adevarat ca o mana intinsa unui amarat face parte din umanitatea omului, insa masurile duble raman inexplicabile.
Publicat Joi, 01 octombrie 2015
+Răspunde
Acoperamantul Maicii Domnului
-10
Este adevarat ca la Poitiers in 732, s-a salvat Europa, dar sa nu uitam nici ce a fost si ce a urmat in sanul crestinismului, de la crestinarea forta, care a distrus civilizatia druizilor, preotii nordicilor, schisma din 1054, urmata de uciderea si jefuirea arhivelor ortodoxe in 1453 la caderea Constantinopolului, cand catolicii i-au fortat sa treaca la catolicism sau sa moara, ferocitatea catolicismului a fost peste orice limita prin Inchizitie, 23/24 august 1572 Noaptea Sf. Bartolomeu cand catolicii au ucis 30.000 de protestanti, cruciadele si actiunea de prigoana a Isabelei de Castilia. Fiecare actiune va crea in timp o reactie de inversa, de aceea ar fi bine ca sa se ajunga la o armonie intre oameni si confesiuni si unii sa-si iubeasca altfel femeie si fiicele respectandu-le mai mult, iar crestinii sa fie mai decenti cu lucrurile intime, barbatii nu trebuie sa se linga in public, iar preotii catolici daca nu pot sa se abtina sa fie pedofili atunci sa fie castrati asa cum au practicat chiar ei in evul mediu cu baietii talentati pentru ca vocile lor sa ramana subtiri. Poate ar fi bine ca reprezentantii cultelor sa ajunga la intelegere armoniosa si sa-si indrume credinciosii spre o buna intelegere nu spre violenta. Sper ca toti sa invete sa fie mai milostivi caci doar asa vor putea dainui peste veac si vor fi placuti divinitatii, caci Creatorul lumii nu are nevoie de arme si nici nu-i in logica lucrurilor sa distruga ceea ce a creat. Sa aducem armonia sub Acoperamantul Fecioarei Maria, singura care are o Sura 19 Maryam in Coran...
Publicat Joi, 01 octombrie 2015
+Răspunde
MD @ Acoperamantul Maicii Domnului
+5
Ia-ti Coranul in brate si du-te, fa pasi din Romania unde vezi cu ochii, ca aici paganii nu sunt bine veniti.
Publicat Joi, 01 octombrie 2015
+Răspunde
Acoperamantul Maicii Domnului @ Acoperamantul Maicii Domnului
+1
Sunt crestin daca n-ati citit cu atentie comentariul, macar titlul, iar daca ati avea putina cultura ai sti ca din poporul ales s-au nascut trei religii, mozaica, crestina si islamica, intr-o zi ele vor fi in armonie, Iisus ne-a invatat si cerut sa fim buni, dar si intelepti, cautandu-l, deci trebuie cautata o forma de comunicare si intelegere, altfel ura va genera violenta care este cel mai rau lucru care se poate intampla. Trebuie gasita cauza care a determinat exodul si cautata o solutie de ameliorare, apoi vor trebui rezolvate acele diferente economice datorita carora si unii dintre ai nostri au plecat, lasand un gol in sufletul parintilor si al tarii. Cu ura nu faceti decat sa generati ura si va faceti singur rau. Nu confundati religiile lumii cu dogmele si fanatismul generat de clerici sunt doua lucruri diferite. Cum a fost posibil oare ca in Franta crestina in Noaptea Sf. Barolomeu catolicii sa ucida 30.000 de frati francezi doar pentru ca se considerau tot crestini, dar mai altfel(protestanti). Asa cum nu-mi place sa-i aud pe unii, spunand altora pocaiti, pentru ca apartin cultului, Babtist, Penticostal, Adventist sau Martorii lui Iehova, nici cand vor sa ma invete/converteasca asa cum fac Martorii lui Iehova.
Publicat Joi, 01 octombrie 2015
+Răspunde
Oricum,
+5
mai putin decat pentru un binefacator al ei.
Publicat Joi, 01 octombrie 2015
+Răspunde
Victoria
+25
Adica un imigrant ar primi de 2,75 ori mai mult decat salariul mediu al romanilor, pe seama acestora! Unde-i echitatea, domnilor guvernanti? Voi sunteti oricum deasupra salariului mediu. Cum ar fi comparatia cu romanii care au salarii minime? Nu ar fi mai bine sa emigram cu totii? Sau sa dam de pamant cu guvernantii?
Publicat Joi, 01 octombrie 2015
+Răspunde
blonda chioru si piticu @ Victoria
+25
de pământ în niciun caz, am strica acest pământ minunat, mai bine nişte ştreanguri în Piaţa Constituţiei, Plutoane de Execuţie, Arderi pe Rug şi Ghilotine...în funcţie de gradul culpei care există la toţi politicienii şi cârdaţii lor care au falimentat această deosebită ţară.
Publicat Joi, 01 octombrie 2015
+Răspunde
c.g.
+18
ROMANIA nu isi poate permite se cheltuie banuti cu haite islamiste impinse inspre Europa,inspre U.E.,de interese care au in spate dolarul si tiparnita sa!ROMANIA este lucrata de 26 de ani de interese ale Rusiei si SUA,aflate''umar la umar''de circa un secol!Faptul ca din dec'89 hotii si banditisme economice nu pot fi calmate dovedesc faptul ca sunt intretinute in mod voit din exterior,pentru a desfiinta statul unitar national ROMANIA deoarece deranjeaza interese ale Rusiei si SUA in Pen.Balcanica,asa se poate explica ruina TOTALA actuala a tarii,faptul ca este o colonie cu tot cortegiul de consecinte,in principal: jefuirea resurselor solului si subsolului in dispret total fata de mediu-VEZI JEFUIREA PADURILOR ROMANIEI ICII SECRTE ROMANESTI,nu pot opri golania asta in derulare in amarata asta de tara!Legat de invazia haitelor islamiste in Europa,in U.E.,impinse de creatia ciudata Statul Islamic,dovedeste ca avem in derulare o golanie mondiala,inceputa acum 20-30 de ani cu hoarde islamiste care au patruns in occident si paraziteaza sistemele de protectie sociala,sunt deja o plaga pentru tarile civilizate ale Europei ale U.E.!Golania asta mondiala ii suburdoneaza in principal pe majoritatea conducatorilor tarilor din U.E.,ii subordoneaza pe oficialii U.E.,ii subordneaza pe ":Papa de la Roma,pe Presedintele SUA ,pe coreanul aga la ONU!Toata golania asta mondiala de punere cap in cap a crestinatatii europene cu haitele islamiste din Asia si Africa este o fateta a faptului ca dolarul si tiparnita sa nu mai inghit U.E. si euro!In concluzie''BANII VORBESTE '',ca sa facem ciocul mic Papa de la Roma,amintea asa superior,aflat in vizita in SUA de''al treilea razboi mondial''!Din zavera asta titanii Lumii astia cam prost facuta:SUA,Rusia si chibitii lor,vor sa jefuiasca tarile din Asia si Africa golite de populatiile islamiste de resursele solului si subsolului,adica tot''BANII VORBESTE ''!Sa fim sanatosi ca belele curg garla!
Publicat Joi, 01 octombrie 2015
+Răspunde
Corneliu
+12
Europenii ca si noi , romanii sunt / suntem masochisti . Priviti rezultatul sondajului alaturat al Cotidianului . La intrebarea : Credeti ca Romania a procedat corect pana acum in criza imigrantilor ? Rezultat : DA = 51,0210 % ; NU = 48,979 % . Va rog , trageti concluzii , stimati conationali .
Publicat Joi, 01 octombrie 2015
+Răspunde
SRl @ Corneliu
+13
Frayere, tu mai crezi in rezultatele sondajelor de opinie din DEMONcratia noastra UE ?
Publicat Joi, 01 octombrie 2015
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Duminică, 24 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Constatând că actualul premier al României nu poate fi câtuși de puțin păcălit de cineva, după cum au dovedit mai multe episoade, în frunte cu cel cu băncile, mi-am luat cutezanța, în virtutea celor peste trei sferturi de veac de ființare prin România, să vă aduc spre luare aminte câteva lucruri care să vă împiedice de a vă păcăli, cumva, singur.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 20 ore şi 43 minute