Cât ne vor costa pomenile electorale

În cadrul unei conferinţe de presă, Klaus Iohannis a prezentat date sumbre privind ce impozite vor creşte în 2015 ca urmare a pomenilor electorale din 2014. Liderul liberal a făcut un apel la PSD să se mobilizeze şi să respingă în Cameră, controversata lege a amnistiei şi graţierilor.

Ce impozite ar putea să crească

În cadrul unei conferinţe de presă, Klaus Iohannis a prezentat o situaţie preluată din previziunile făcute de analişti economici privind creşterea unor taxe şi impozite în anul 2015, ca urmare a „pomenilor electorale din bani publici” făcute de Victor Ponta şi PSD. „Din calculele analiştilor economici, toate pomenile electorale din bani publici se ridică la cca 15 miliarde de lei. Această sumă trebuie recuperată, de undeva. Se discută foarte mult în spaţiul public, mă refer la ce spun analiştii economic, vor fi cu siguranţă cel puţin 3 creşteri au unor impozite”, a precizat Iohannis. Impozitele la care a făcut referire liderul liberal şi cu cât vor creşte sunt:

– impozite pe terenuri de 8 ori mai mari

– impozite pe construcţii de 3 ori

– impozitul auto de 3 ori

Tot Iohannis a mai declarat că îi este teamă – tot conform informaţiilor „underground” din mediul politic, că PSD pregăteşte pentru 2015 în cadrul modificării Codului Fiscal, renunţarea la cota unică de impozitare de 16%. Ar fi o eroare foarte mare din punct de vedere economic. Cota unică, o măsură promovată de PNL a dat rezultate bune din momentul în care a fost aplicată.

Le-a bătut obrazul comunicatorilor PSD-işti

Legat de campania electorală, Klaus Iohannis a menţionat că nu a atacat niciodată „sub centură” pe contracandidaţi, şi s-a arătat nemulţumit de modul în care s-a acţionat împotriva lui. „S-a declanşat o campanie mizerabilă la adresa mea, inclusiv la adresa familiei mele, de către toţi comunicatorii de mesaje din PSD. S-au răspândit milioane de fluturaşe prin care au fost speriaţi pensionarii, fluturaşe în care se spune că eu am tăiat şi voi tăia pensii. Nu am avut cum să fac aşa ceva, şi nu am să o fac. Eu vreau o Românie prosperă. Să vă fie ruşine domnule Ponta şi domnilor din PSD!”, a conchis Iohannis.

Apel către PSD

Tor în cadrul conferinţei de presă, Klaus Iohannis a făcut un apel la PSD să-şi mobiulizeze parlamentarii pentru a debloca cererile DNA privind o serie de senatori şi deputaţi acuzaţi de corupţie. „La începutul săptămânii trecute, nu s-a înregistrat cvorum în Camera Deputaţilor tocmai pentru că au lipsit masiv deputaţii PSD. Sper ca astfel de situaţii să nu se mai repete. De asemenea, fac un apel la PSD, să pună pe ordinea de zi proiectul de lege privind amnistia şi graţierea, pentru a fi respinsă şi să se termine pentru totdeauna această poveste”, a declarat liderul liberal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.