Cât pierd fermierii din Republica Moldova din cauza Rusiei

Embargoul impus de Rusia la importul de produse din Republica Moldova ar putea provoca pierderi de 200 de milioane de dolari în rândul fermierilor. Acest lucru a fost precizat de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vasile Bumacov, care a acordat marți un interviu agenției RIA Novosti, citat de Infoprut.ro.

,,Valoarea exporturilor noastre către Rusia s-a ridicat la 197 milioane de dolari pe an. Aceasta reprezintă 20% din exporturile noastre”, a declarat Bumacov pentru RIA Novosti.
Ministrul Bumacov a mai menționat că din cauza pierderilor suferite a apărut necesitatea redirecționării exporturilor către Uniunea Europeană.

Rusia a interzis importul de fructe proaspete, carne și vin din Republica Moldova. În plus, pe 1 septembrie a introdus taxe de import pentru un număr de 19 produse din Republica Moldova, printre care și legume, fructe si cereale. Embargoul a fost impus pe fundalul semnării pe 27 iunie de către Republica Moldova a Acordului de Liber Schimb cu UE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.