Războiul din PSD: Ivan, atac la Victor Ponta

Europarlamentarul Cătălin Ivan care a anunțat că vrea să candideze pentru șefia PSD îi cere demisia actualului lider al partidului Victor Ponta. Ponta ar trebui să nu mai candideze la congres pentru un nou mandat la șefia partidului, spune europarlamentarul. Dacă până recent ținta criticilor lui Ivan era doat Liviu Dragnea, acum europarlamentarul nu-l mai „iartă” nici pe premier.

Ivan a declarat sâmbătă seară la Realitatea TV, că nu înțelege de ce „Victor Ponta face acum ceea ce condamna în 2010”, în contextul în care, „Victor Ponta de atunci era de părere că nu poți să pierzi alegerile și să continui să conduci partidul”.

„Este o înfrângere usturătoare (la prezidențiale -nr). Există o tensiune și există o nemulțumire și e firească. Pierzi principala bătălie și nu e ușor când diferența e atât de mare. Îmi aduc aminte de momentul 2009-2010, când Mircea Geoană a pierdut alegerile prezidențiale, deși la o diferență mică, pe o greșeala personală, în mare parte. Acum, PSD a luat 40 la sută în primul tur, un rezultat foarte bun. Îmi aduc aminte atunci că l-am condamnat pe Mircea Geoană că nu și-a dat demisia și că a candidat, încă o dată, la Congres, pentru un nou mandat (…) Acum nu pot să îi zic lui Victor Ponta că face bine că nu își dă demisia. Victor Ponta, din 2010, așa cum îl știam eu atunci, și-ar fi dat demisia. Victor Ponta de atunci era de părere că nu poți să pierzi alegerile și să continui să conduci partidul. Ce s-a întâmplat cu Victor Ponta de atunci, cum a ajuns să fie Victor Ponta, de acum, nu știu, nu ma întrebați, ceva îmi scapă. Victor Ponta de atunci nu știu unde s-a pierdut. S-a pierdut undeva pe drum (…) Ponta ar fi fost un președinte de partid foarte bun, dacă nu am fi preluat guvernarea în 2012 și nu l-ar fi lăsat pe Liviu Dragnea să se ocupe de partid, care a făcut-o într-un mod dezastruos. Nu înțeleg de ce face acum, ceea ce condamna în 2010”, a spus Cătălin Ivan.

”Eu cred că odată ce ai pierdut, trebuie să dai șansa partidului să vină cu oameni noi, cu alte fețe”, a apreciat politicianul.

Europarlamentarul PSD a reiterat că, după pierderea alegerilor, decizia de a-i da afară din partid pe Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Dan Șova, „trei membri de partid importanți”, a fost una eronată.

„Partidul în sine se află într-un moment dificil. După ce pierzi alegerile, urmează un recul: automat scazi în sondaje. Nu era momentul să tăiem capete, la sens figurat, să dăm afară oameni din partid. Apoi, dai afară un fost președinte de partid? Nu se întâmplă nicăieri acest lucru. Cum să dai afară trei membri de partid importanți, mai ales că nu mi-a fost clar motivul (…) Ce se întâmplă acum era de așteptat. E o naivitate să crezi că dai afară un lider al partidului și el va pleca acasă. Evident că s-a declanșat un război între cei dați afară și actuala conducere. Din tot războiul asta, pierde PSD, costurile deciziei respective, una forțată și incorectă, nu au fost luate în calcul și plătim noi, ca partid, foarte scump pentru ceva ce putea fi evitat”, a precizat Cătălin Ivan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.