Cătălin Ivan şi datu’ cu oiştea-n gard

Cătălin Ivan continuă să se joace de-a purtătorul de cuvânt al PSD. Că de fapt în PSD există doar o singură voce, o ştie şi el. Dar pentru că a fost pus din nou (de această dată chiar pe o poziţie super-eligibilă, nu ca în 2009) pe lista de la Europarlamentare, semi-anonimul social-democrat (din 5 români nu cred că 4 au auzit de el) trebuie să-şi aducă într-un fel prinosul de recunoştiinţă partidului. Şi şefului, evident. Şi pentru că nu are nimic de comunicat despre activitatea PSD, face declaraţii care cu siguranţă dacă ar fi selectate şi înserate într-o anthologie a umorului, ar face toate paralele.

Deci să vedem ce a prestat marţi onorabilul Cătălin Ivan. „Aliantele locale dintre PNL şi PDL reprezintă o trădare pe faţă a românilor, fiind împotriva votului din 2012!”. Aici dl Ivan dă dovadă că nu prea cunoaşte prea bine ce presupune termenul „trădare” şi că are şi o scurtă amnezie. La alegerile locale, a existat un segment din electorat român care a votat PDL, iar USL a fost votat de două segmente ale electoratului: cel liberal şi cel social-democrat. Deci nu se poate vorbi de o tradare a românilor. Să zicem că electoratul social-democrat se poate considera ca fiind părăsit, dar nu trădat, pentru că trădarea are definiţea ei, care, dacă este să fie întrebat, cu siguranţă că dl Ivan nu o cunoaşte. Dar cel care pe hârtie este purtătorul de cuvânt al PSD (în realitate el nu este decât unul dintre componenţii echipei de făcut zgomot din PSD) suferă şi de o oarecare amnezie. Când PSD a făcut încă din primăvara lui 2013 alianţe locale cu PDL, şi o punem pe tapet doar pe cea din judeţul Neamţ, nu a existat „trădare”?.

În partea a doua a declaraţiei sale, Cătălin Ivan a dat rău cu oiştea în gard. Bine că nu a dat cu capul că l-ar fi spart. Gardul. „Acum, cei din PNL dau puterea înapoi pedelistilor, facând aliante şi majoritati în teritoriu, împotriva voinţei românilor. Oamenii au sanctionat PDL prin vot, iar acum liberalii îi readuc la putere pe pedelisti precum Videanu, Anastase, Boc, Udrea, Blejnar sau Blaga prin uşa din spate”. Tare de tot. Dacă este să ne luăm după realesul europarlamentar PSD, Videanu, Anastase sau Blaga sunt consilieri locali sau judeţeni, iar Udrea membră în PDL. Iar în ceea ce-l privceşte pe Boc, el, da, este la putere în teritoriu, dar nu datorită liberalilor. Ci datorită electorilor săi şi a unor prieteni din …PSD. Dacă însă cumva „readucerea la putere” a lui Videanu, Blaga şi ceilalţi se referă însă la „centru”, atunci nu există decât două variante: ori guvernul PSD intenţionează să demisioneze, ori Cătălin Ivan a spune prostii mai mari decât Casa Poporului. Noi credem că este vorba de a doua variantă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Cristescu 134 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.