Cătălin Mitulescu filmează „Rumeno”

Cum poţi să-i ţii aproape pe cei pe care îi iubeşti?, este întrebarea la care vor încerca să găsească un răspuns personajele din ”Rumeno”.

Filmul spune povestea lui Radu, un tânăr plecat să muncească în Italia, care revine acasă după un an. O găseşte pe Monica, soţia lui, total schimbată, iar copilul lor Luca a crescut mai mult decât se aştepta. Cuplul petrece o noapte în care încearcă să se regăsească. Timpul petrecut separat a creat neîncredere şi confuzie între cei doi, dar le dă şi posibilitatea unui nou început.

În rolurile principale se regăsesc actorii Alexandru Potocean şi Ada Condeescu. Imaginea este semnată de Liviu Mărghidan iar editorul filmului este Ion Ioachim Stroe.

Filmul beneficiază de sprijinul financiar al Centrului Naţional al Cinematografiei în valoare de 1.520.400 lei.

Filmările se desfăşoară în mai multe locaţii din Bucureşti în perioada 21 iulie- 16 august iar lansarea pe marile ecrane va avea loc la începutul anului 2015.

Secvenţă din film

”Rumeno” este cel de-al treilea lungmetraj din cariera regizorală a lui Cătălin Mitulescu. Primul său film, ”Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”, a fost prezentat la Cannes, actriţa Dorotheea Petre fiind recompensată cu Premiul ”Un certain regard” pentru cea mai bună interpretare. ”Loveboy”, realizat în 2011, a fost selectat în secţiunea ”Un certain regard” (Cannes) şi în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo, unde actriţa Ada Condeescu a fost distinsă cu trofeul ”Heart of Sarajevo”.

”Rumeno” este cel unul dintre 15 proiecte europene selectate în prima ediţie a European Gap Financing Co-Production Market (29- 30 august) din cadrul Venice Film Market.

Filmul este o co-producţie România (”Strada Film”) – Suedia (”The Chimney Pot”, ”Film I Vast”) – Italia (”Apapaja”).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.