Cătălina Ponor, aur la bârnă

Gimnasta Cătălina Ponor a câştigat, medalia de aur, iar Larisa Iordache a obţinut bronzul în finală la bârnă de la Campionatele Europene individuale de la Cluj-Napoca. Acesta este cel de-al cincilea titlu european pentru Ponor.

Larisa Iordache a intrat a treia în finala de la bârnă şi a fost notă cu 13.966, iar Cătălina Ponor a intrat a şasea, fiind notată cu cea mai mare notă din concurs, 14.566.

Ponor a cucerit astfel medalia de aur, iar Larisa Iordache pe cea de bronz, medalia de argint revenind sportivei olandeze Eythora Thorsdottir (14.066).

Cătălina Ponor a fost iniţial calificată şi la sol, dar a ratat ultimul act după declasarea notei, în absenţa unui element obligatoriu în exerciţiu.

Tot duminică Marian Drăgulescu a câştigat medalia de argint la sărituri (14.733), aurul revenind rusului Artur Dalaloian (14.933), iar bronzul lui Oleg Verniaiev (Ucraina, 14.649).
Celelalte finale ale zilei sunt la paralele şi bară fixă (masculin), respectiv sol (feminin).

În celelalte finale pe aparate de sâmbătă, titlurile europene au fost cucerite de Eleftherios Petrounias (Grecia, la inele), Nina Derwael (paralele), David Beliavski (cal cu mânere, Rusia), Coline Devillard (sărituri, Franţa).
La competiţia de la Cluj-Napoca participă 274 de gimnaşti din 37 de ţări (168 gimnaşti şi 106 gimnaste), alături de aproape 450 de antrenori, medici, arbitri, oficiali.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.