Câte bluze a schimbat Elena Udrea într-o jumătate de zi de campanie electorală neoficială

Elena Udrea, candidatul PMP la funcţia de Preşedinte al României, anunţă pe Facebook faptul că a vizitat miercuri o fabrică de confecţii din Urziceni „care produce haine la cele mai înalte standarde, având foarte multe comenzi din Anglia”.

Candidata precizează că s-a ales, la capătul vizitei, cu susţinerea celor 600 de angajate (şi, implicit, a şefilor fabricii) şi cu o bluză.

„Am decis să port bluza pentru restul zilei ca semn de recunoştinţă pentru aceste femei frumoase, harnice şi extrem de pricepute” (Elena Udrea)

„La sfârşitul vizitei, am primit în dar şi o bluză foarte frumoasă de la reprezentanţii fabricii, lucru pentru care le-am mulţumit din suflet. Şi, pentru că îmi place foarte mult, am decis să o port pentru restul zilei ca semn de recunoştinţă pentru aceste femei frumoase, harnice şi extrem de pricepute”, scrie Udrea pe pagina de Facebook.

Nu e foarte clar câte din cele 600 de angajate vor vota Elena Udrea la alegerile din noiembrie, dar e clar că lidera PMP s-a ales nu cu una, ci cu cel puţin trei bluze, potrivit fotografiilor postate de ea pe pagina de Facebook. Nu e clar la care dintre ele s-a referit atunci când a spus că n-o va dezbrăca până la sfârşitul zilei.

Cele 6 ţinte electorale ale vizitei la Urziceni

Elena Udrea a folosit vizita la fabrica din Urziceni pentru a atinge o ţintă electorală complexă:

  1. gâdilă patriotismul local,
  2. gâdilă mândria naţională (fabrica din Urziceni „produce haine la cele mai înalte standarde, având foarte multe comenzi din Anglia”)
  3. arată că e încrezătoare în industria românească în general, în cea textilă în special („Observ cu bucurie că industria textilă românească are parte de un reviriment real”),
  4. plânge pe umărul consumatorului român („se produc lucruri de o calitate foarte bună, care merg însă, din păcate, mai mult la export”),
  5. plânge pe umărul muncitoarelor („ Am reuşit să (…) vorbesc despre problemele cu care se confruntă aceste femei şi ce se poate face pentru a le ajuta”) şi, mai ales,
  6. bate monedă pe faptul că ea, fiind femeie, se luptă, prin candidatura la Preşedinţie pentru toate femeile din România („atunci când voi ajunge Preşedintele României, voi avea grijă ca în această ţară să existe o egalitate de gen reală care să presupună şanse egale pentru femei şi bărbaţi în tot ceea ce fac, dar şi remuneraţii corecte”)

Gafa Elenei Udrea

„Este o profesie dificilă, care te consumă din punct de vedere fizic şi care poate produce, aşa cum se întâmplă în cazul multora dintre aceste doamne, chiar probleme de sănătate grave” (Elena Udrea)

Elena Udrea a făcut însă şi o gafă: vrând să le compătimească încă şi mai mult pe muncitoarele de la fabrica din Urziceni, a spus că cele mai multe dintre ele sunt foarte grav bolnave, ceea ce nu le-a picat bine distinselor doamne din fabrică. Implicit, Elena Udrea a acuzat astfel, fără să vrea, condiţiile de muncă din fabrica unde a fost primită cu atâta căldură. „Ştiu că, pentru mulţi, munca în confecţii poate să pară o treabă uşoară. În realitate însă, este o profesie dificilă, care te consumă din punct de vedere fizic şi care poate produce, aşa cum se întâmplă în cazul multora dintre aceste doamne, chiar probleme de sănătate grave”, este declaraţia făcută de Elena Udrea.

UPDTATE. După vizita la fabrica Alison Hayes, Elena Udrea a vizitat şi fabrica de confecţii Stecolflex, din acelaşi oraş, potrivit paginii de Facebook a Elenei Udrea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Radu Vintila 70 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.