Câți candidați s-au înscris la Universitatea de Medicină

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București a anunțat că 3.168 de candidați s-au înscris pentru concursul de admitere ce va avea loc luni în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, precum și la facultatea de Moașe și Asistență Medicală (FMAM).

Aceștia vor concura pentru ocuparea celor 950 de locuri , finanțate de la bugetul de stat, scoase la concurs de către Ministerul Educației, precizează universitatea.

Pentru cele 510 locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 1.942 de candidați, pentru Facultatea de Medicină Dentară, 583 de candidați/130 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 259 de candidați/140 de locuri, iar pentru FMAM, 384 de candidați/170 de locuri.

„Pentru concurenții ale căror medii de admitere, nu vor permite accederea la studiile universitare de licență pe locurile finanțate de la bugetul de stat, sunt puse la dispoziție alte 470 de locuri cu taxă. În ceea ce privește repartizarea cifrei de școlarizare pe facultăți pentru admiterea în anul universitar 2016-2017 aceasta creionează pentru specializarea ‘medicină’ un număr de 360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu (510 locuri finanțate de la buget și 200 locuri cu taxă). În același registru, pentru specializarea ‘medicină dentară’ regăsim un număr similar de credite, pentru aceeași perioadă de studiu (130 locuri finanțate de la buget și 125 locuri cu taxă), la facultatea de farmacie , 300 de credite pentru 5 ani de studiu (140 locuri finanțate de la buget și 100 locuri cu taxă), în timp ce la FMAM , pe segmentul Moașe și Asistență medicală generală pentru 4 ani de studiu, 240 de credite (100 locuri finanțate de la buget și 15 locuri cu taxă), iar pentru alte specializări FMAM care însumează 3 ani de studiu și 180 de credite, au fost repartizate 70 de locuri finanțate de la buget și 30 de locuri cu taxă”, mai spune instituția de învățământ într-un comunicat de presă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.