Câţi francezi susţin publicarea de caricaturi cu Mahomed

Potrivit unui sondaj publicat duminică, şi citat de Mediafax, mai bine de patru din zece francezi (42%) apreciază că este necesară evitarea publicării caricaturilor cu Profetul Mahomed, iar jumătate (50%) susţin o limitare a libertăţii de exprimare pe Internet.

57% dintre cei chestionaţi afirmă că nu trebuie să se ţină cont de faptul anumiţi musulmani se simt răniţi sau agresaţi de publicarea unor caricaturi cu Profetul Mahomed, iar 42% cred cred contrariul.

De asemenea, jumătate (50%) dintre persoanele chestionate spun că susţin „o limitare a libertăţii de exprimare pe Internet şi pe reţelele de socializare”, în timp ce 49% se opun, iar 1% dintre cei chestionaţi nu au o opinie.

În ceea ce priveşte posibilitatea altor intervenţii militare franceze în Siria, Yemen sau Libia, 57% nu susţin o astfel de decizie, iar 63% nu se pronunţă în favoarea unei „intensificări a operaţiunilor militare franceze în Irak”.

Sondajul Institutului Ifop, publicat de săptămânalul Le Journal du Dimanche (JDD), a fost realizat telefonic în perioada 16-17 ianuarie, pe un eşantion de 1.003 persoane, şi este reprezentativ pentru populaţia franceză adultă (metoda cotelor).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.