Cauzele prăbuşirii avionului EgyptAir în Mediterana

Avionul EgyptAir care s-a prăbușit în Marea Mediterană în luna mai s-a dezintegrat probabil în plin zbor după un incendiu în cabina piloților sau în apropiere de aceasta, a relatat vineri New York Times, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Nu se știe dacă incendiul a fost provocat de o problemă mecanică sau de un act criminal, au declarat pentru cotidianul american responsabili egipteni sub acoperirea anonimatului.

Anchetatorii au indicat încă de la sfârșitul lunii iunie că analiza celeilalte cutii negre, cea cu datele de zbor, a arătat că alertele care semnalează fum la bord au fost declanșate înainte de prăbușirea în mare a avionului Airbus A320.

Zborul MS804 care făcea legătura între Paris și Cairo la 19 mai s-a prăbușit între Creta și coasta de nord a Egiptului după ce a dispărut subit de pe radare din motive încă necunoscute, toate cele 66 de persoane aflate la nord — între care 40 de egipteni și 15 francezi — pierzându-și viața.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.