Cazanciuc le-ar mai da un mandat lui Kovesi și Nițu

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri, într-un interviu pentru DC News, că în cazul în care va ocupa aceeași funcție și anul viitor va propune reînnoirea mandatelor șefei DNA Laura Codruța Kovesi și procurorului general Tiberiu Nițu, dacă cei doi își vor exprima acordul.

„Dacă voi fi ministrul Justiției și dacă cei doi și vor exprima acordul pentru a-și continua mandatul, cu siguranță o voi face, pentru că rezultatele arată foarte clar că au știut să conducă aceste instituții spre performanțe, dincolo de discuțiile din spațiul public cu referire la anumite cauze, poate uneori insuficient explicate sau înțelese. Nu poți să pui tu ca procuror pe masă toate datele până la finalizarea unei anchete. Trebuie să aștepți până la urmă soluția unui judecător, așa este firesc să fie, să vezi dacă demersul unui procuror a fost greșit sau nu”, a spus Cazanciuc, întrebat dacă va reînnoi mandatele șefilor de la Parchetul General și DNA în cazul în care va mai fi ministru al Justiției atunci.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.