Cazanciuc: România poate obține o decizie favorabilă privind aderarea la Schengen

Raportul MCV este „cel mai bun până în prezent” și marchează o serie de „progrese incontestabile”, printre care lupta împotriva corupției și implementarea noilor coduri, a spus miercuri ministrul justiției Robert Cazanciuc.

”Consolidarea procesului de refomă constituie o prioritate majoră pentru Ministerul Justiției și pentru Guvernul Românie. Vom continua cooperarea cu UE pe același proces. Deși România și Comisia Europeană au susținut în mod constant că nu există o legătură între MCV și aderarea la spațiul Schengen, în fiecare raport există o contribuție la controlarea deciziilor statelor membre. În acest context, actualul raport ne îndreptățește categoric să acceptăm dialogul cu statele membre pentru obținerea unei decizii favorabile României de aderarea la Schengen în cel mai scurt timp posibil”, a afirmat Cazanciuc.

Totodată, ministrul Justiției a afirmat că raportul MCV publicat miercuri este „cel mai bun până în prezent”, și marchează o serie de „progrese incontestabile”, printre care lupta împotriva corupției și implementarea noilor coduri.

De asemenea el le-a mulțumit judecătorilor și procurilor români care ”prin munca depusă au devenit un model european”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.