Cazul Coldea, Ghiţă-Leaks sau Dirty-Tricks?

Am să fac împreună cu voi un exerciţiu de imaginaţie. Să ne imaginăm deci, împreună, că cei de la RTV ar fi oamenii lui Sebastian Ghiţă, cei de la Antena 3, ai lui Dan Voiculescu, aceia de la România liberă ar fi angajaţii lui Dan Grigore Adamescu, iar agenţii acoperiţi ai serviciilor secrete, din presă, politică sau societate civilă le sunt acestora vectori de imagine publică. Vedeţi ce imaginaţie bogată am? Mă mir şi eu cum pot să mă gândesc la aşa ceva!

Să mai presupunem ceva. De exemplu, că FNI a fost cea mai mare escrocherie financiară postrevoluţionară şi capii acestuia nu stau degeaba în puşcărie. Presupuneri deci, pentru că toţi se străduiesc de zor să ne inducă percepţia că nu este deloc aşa. Să ne imaginăm că Sebastian Ghiţă şi-a făcut sutele de milioane de euro din afaceri cu SRI şi cu alte instituţii de forţă, ba chiar că ar fi fost acoperire pentru afacerile permise de lege pe care le pot face acele servicii, dar şi pentru operaţiuni foarte dubioase.

Să ne mai imaginăm că, la un moment dat, Ghiţă a început să se creadă independent şi a început să-şi cam facă de cap. Atunci, SRI a încercat să-l readucă la ordine. Inclusiv prin aliaţii săi din justiţie. Iar omul a început să facă circ mediatic, sub protecţia unui alt serviciu concurent. Lăsând imaginaţia la o parte, cât de idioţi ne cred unii încât să înghiţim tot ce se încearcă să ni se bage pe gât zilele acestea? Vedem întreaga garnitură DNA, spălată, parfumată şi coafată pe ecranele viu colorate, ca un pom de Crăciun, ale televizoarelor.

Ni se spune că nu avem corupţi, ci numai victime inocente ale justiţiei murdare patronate de dictatorul Coldea şi sinistra Kövesi, adevăraţii stăpâni ai României. Aflăm că nu Băsescu ar fi fost duşmanul de moarte al lui Voiculescu, ci că el asista total dezinteresat, dar foarte amuzat, la planurile de executare a mogulului, clocite în propriul său birou prezidenţial de către Coldea şi Kövesi. Nici haiducia nu mai e ce era pe vremuri… Haiducii moderni, femei şi bărbaţi deopotrivă, fură de la săraci pentru a da bogaţilor, iar acest lucru este demn de laudă. Bine, perfect, Coldea e mazilit, Kövesi o să fie arestată! Toţi cei care sunt judecaţi sau condamnaţi vor fi reabilitaţi şi despăgubiţi (eventual prin dublarea averilor!).

Să ne imaginăm ce bine vom trăi toţi după aceea. Fericirea se va revărsa pe străzi, românii plecaţi se vor întoarce acasă, spitalele vor da şpagă pacienţilor pentru a le utiliza serviciile de cinci stele, puşcăriile vor fi interzise prin lege, iar salariul minim va fi de cel puţin 15.000 de euro. Am scăpat de Coldea, România va deveni rivala economică a Germaniei, America, păzeşte-te!

Totuşi, realitatea nu are deloc legătură cu imaginaţia… Cei mai mulți oameni nu sunt deloc preocupaţi de soarta lui Coldea, dacă e cercetat, închis sau reînscăunat. Mai mult, îi doare foarte puţin spre deloc şi în locuri întunecoase de toate personajele spălate şi înălbite, zilele acestea, pe micile ecrane.

Românii încearcă să ajungă la muncă escaladând munţi de zăpadă, îşi găsesc cu greu mâncarea mult prea scumpă în supermarketurile dezinteresate de aprovizionare, iar de luni îşi vor târî copiii şi ghiozdanele lor de plumb la şcoală, direct prin troiene şi bălţi mocirloase. Ei sunt cu adevărat interesaţi dacă Dragnea va reuşi să-şi ţină promisiunile sau a fost doar un mare mincinos. Dacă vor mai avea un loc de muncă şi la sfârşitul anului sau cum să facă să nu se îmbolnăvească grav ca să nu fie nevoiţi să-şi vândă casa pentru a-şi permite un tratament salvator în străinătate.

În această situaţie, răspunsul oricărui cetăţean normal la întrebarea de foc a acestor zile: ”Cazul Coldea, Ghiţă-Leaks sau Dirty-Tricks?”, este unul simplu: ”Ia mai lăsaţi-mă în p…ace!”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Simona Popescu 220 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.