Cazul Corlăţean, la Senat după alegerile locale

Update: Cererea DNA de începere a urmăririi penale pe numele fostului ministru de Externe Titus Corlăţean a fost trimisă, luni, de Biroul Permanent al Senatului către Comisia Juridică, iar primul termen pentru discuţii a fost stabilit pentru 7 iunie. Cazul lui Titus Corlăţean va fi analizat in Senat – care urmează să încuviinţeze sau să respingă solicitarea DNA de urmărire penală – abia după alegerile locale din 5 iunie, iar procedura este oricum una de durată.

Biroul Permanent al Senatului se află la a treia încercare de a se întruni pentru a lua o decizie privind cererea DNA de începere a urmăririi penale a senatorului PSD Titus Corlăţean.

Nefiind cvorum la şedinţele precedente, din pricina campaniei electorale, nu s-a putut lua o decizie.

Procurorii vor să efectueze urmărirea penală faţă de fostul ministru de externe în legătură cu săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale, în dosarul „Vot Diaspora 2014”.

Biroul Permanent al Senatului ar urma să sesizeze Comisia juridică în privinţa cererii DNA, care să întocmească un raport pentru a fi supus ulterior votului plenului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.