„Cazul de la Paris”, în vizorul Comisiei de anchetă

Senatorul PSD Adrian Țuțuianu a declarat, joi, că la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, al cărui membru este, trebuie lămurită și situația votului de la unele ambasade ale României din străinătate.

”Vom prezenta toți propuneri de audiere, evident că vor trebui chemați la audieri și cei care au gestionat din poziția de ambasador sau din alte poziții din cadrul ambasadelor procesul electoral. Cunoașteți cu toții, de exemplu, cazul de la Paris, unde foarte multă lume a făcut afirmația că nu s-ar fi putut vota, într-un interval de timp limitat, de către atâtea persoane. Sunt situații de acest tip reclamate și pentru Italia, Republica Moldova, Spania. Vor fi invitați toți cei care pot spune ceva legat de aceste alegeri”, a precizat Țuțuianu într-o conferință de presă la Târgoviște, citat de Agerpres.

Parlamentarul social-democrat a explicat și de ce presa nu are acces la audierile din cadrul comisiei.

”Am stabilit că audierile nu sunt cu presa, nu pentru că ar fi ceva de ascuns, ci pentru că nu am face decât, prin intermediul presei, să punem în situația de a cunoaște alții dezbaterile din interior, care ar putea să fie interesați și eventual să își calibreze poziția în raport de ceea ce apare în spațiul public. De asemenea este posibil, cu ocazia dezbaterilor, să fie necesar să avem acces la informații care sunt clasificate. Ori lucrurile astea nu pot fi aduse la cunoștință public”, a mai spus Țuțuianu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.