CCR a decis în privința Legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe

Curtea Constituțională a respins sesizarea formulată de PNL, USR și PMP. Judecătorii CCR au decis, joi, că Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară este constituţională.

„Am respins-o ca fiind neîntemeiată. Nu practica ne-a determinat să dăm această soluţie. Criticile sunt neîntemeiate. Că nu s-a respectat regulamentul – nu sunt chestiuni de constituţionalitae şi nu sunt chestiuni pe care să le verifice CCR. Celelalte critici că ar fi fost abordate probleme de lege organică – nici acestea nu sunt întemeiate. Dacă Guvernul va încălca spiritul Constituţiei ordonanţa respectivă poate fi declarată neconstituţională”, a explicat Valer Dorneanu, preşedintele CCR.

Curtea Constituțională a României a discutat joi sesizarea PNL, USR și PMP privind această lege.

Sesizarea a fost înaintată CCR, la 6 ianuarie 2017, după ce Parlamentul a adoptat, în aceeași zi, legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe în intervalul cuprins între data de intrare în vigoare a legii şi data la care Parlamentul îşi reia lucrările în prima sesiune ordinară a anului, respectiv la 1 februarie 2017.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.