CCR a respins excepţia invocată de Remus Cernea privind alegerile din Colegiul 1

Curtea Constitutionala a României a respins astăzi excepţia de neconstituţionalitate a articolului în baza căruia i-a fost respinsă candidatura lui Remus Cernea. Decizia Curţii Constituţionale este definitivă şi general obligatorie.Remus Cernea a declarat pentru REALITATEA.NET că se aştepta ca CCR să-i respingă cererea şi că intenţionează să se adreseze CEDO în acest caz. De asemenea, preşedintele executiv al Partidului Verde a spus că formaţiunea sa intenţionează să sesizeze Verzii Europeni pentru a adresa interpelări şi în Parlamentul European.

Remus Cernea a depus pe 30 decembrie, la Tribunalul Bucureşti, o contestaţie la decizia Biroului Electoral Muncipal care nu i-a admis candidatura pentru un mandat de deputat în Colegiul 1 Bucureşti.

Cernea spune că este încălcată suveranitatea românilor şi egalitatea în drepturi

Astfel, în încheierea şedinţei în care Tribunalul Bucuresti a decis sesizarea Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate a articolului 48, alineatul 17 din Legea 35/2008, referitoare la votul uninominal pentru Parlamentul României, invocată de Remus Cernea, se arată că în cauză sunt îndeplinite toate condiţiile legale prevăzute în Legea 47/1992.
 

Mai mult pe Realitatea.NET

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.