CCR dă în judecată un jurnalist

Augustin Zegrean a spus că jurnalistul Liviu Avram va fi dat în judecată de Curtea Constituțională, în contextul în care acesta a scris într-un editorial că „judecătorii CCR au fost (…) nişte ticăloşi”.

Jurnalistul i-a jignit pe judecători şi a ştirbit imaginea instituţiei, a arătat președintele CCR, citat de Agerpres

Liviu Avram va fi dat în judecată „pentru jignirea adusă judecătorilor Curții și pentru știrbirea imaginii CCR. O imagine s-a câștigat cu greu și cu multă muncă”, a precizat Zegrean, care a mai susținut: „Noi nu am jignit pe nimeni niciodată, nici n-am înjurat pe nimeni niciodată. De ce ei să ne înjure pe noi?”.

Reacția jurnalistului nu a întârziat să apară, acesta notând pe Facebook că este nerăbdător să dea detalii în fața instanței: „Eu zic că e de bine. Abia aştept să explic în faţa unei instanţe ceea ce, foarte pe scurt, am scris în acel articol”.

CCR a respins două excepţii de neconstituţionalitate invocate de Liviu Avram în cazul legii alegerilor locale, jurnalistul contestând articolul care prevede alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin.

După deciziile Curţii, Avram a scris acel editorial incriminat de Augustin Zegrean.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.