CE a aprobat importurile de boabe de soia modificate genetic de la Monsanto şi Bayer

Comisia Europeană (CE) a aprobat vineri importurile de boabe de soia modificate genetic Roundup Ready 2 Xtend, dezvoltate de compania americană Monsanto, deschizând astfel o importantă piaţă de export pentru boabele de soia din America de Nord, transmite Reuters.

Decizia înlătură obstacolele cu care se confrunta Monsanto când încerca să ajungă la o înţelegere cu fermierii şi traderii de cereale, care trebuie să fie la curent dacă noile produse au obţinut aprobarea autorităţilor pe principalele pieţe. Şi China a aprobat anul trecut importul de boabe de soia modificate genetic, informează Agerpres.

De asemenea, Comisia Europeană a dat undă verde pentru boabele de soia de tip GM vândute de grupul german Bayer CropScience. În urma aprobării CE, aceste boabe de soia modificate genetic pot fi utilizate în hrana animalelor, în alimentaţia oamenilor, dar nu pot fi însămânţate.

Deja UE importă anual zeci de milioane de tone de produse şi cereale modificate genetic pentru hrana animalelor.

Seminţele pentru boabele de soia modificate genetic Roundup Ready 2 Xtend sunt proiectate pentru a rezista la erbicidele glifosat şi dicamba. Produsel este vândut pentru prima oară anul acesta în SUA şi Canada.

Grupul german Bayer AG a oferit săptămâna aceasta 64 de miliarde de dolari pentru preluarea Monsanto Co, pentru a crea cel mai mare furnizor mondial de seminţe modificate genetic şi erbicide.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.