Ce a căutat Carmen Iohannis în SUA, alături de Preşedintele României?

Din ce în ce mai surprinzător este cuplul prezidenţial al României. Klaus Iohannis a participat zilele acestea la „Summitul Securității Nucleare”, desfăşurat la Washington D.C., Statele Unite ale Americii, o reuniune tehnică la care soţia lui, Carmen, nu avea ce să caute decît dacă avea vreo treabă cu finul Vecerdea, noul ei antrenor de tenis!


Altfel, prezenţa lui Klaus Iohannis la Washington era justificată, fiind vorba de o întîlnire la nivel înalt a ţărilor aliate SUA. Nu a fost vorba de o vizită oficială la invitaţia preşedintelui american şi nici de tradiţionala vacanţă prezidenţială la Miami, ci de o vizită de lucru. În astfel de ocazii, prezenţa soţiei preşedintelui este măcar nepotrivită, fiind obligată să-şi facă un program paralel sau să includă artificial în agenda Preşedintelui vreo acţiune populistă. Ceea ce s-a şi întîmplat!


Pentru cei care nu acceptă vreo critică la adresa lui Iohannis, iată ce scria pe pagina „PREŞEDINŢIEI ROMÂNIEI” în ziua de 1 aprilie 2016:


După cum se vede, nu a fost programată nici o altă activitate pe durata vizitei în America, în afara participării sale la „Summitul Securităţii Nucleare”. Cu toate acestea, ca să justifice prezenţa soţiei sale, Iohannis a inclus în timpul vizitei o întîlnire la Amabasada României cu George Maior şi cîţiva români stabiliţi în SUA, deşi un rendez-vous identic a avut loc şi acum cîteva luni, mai exact în septembrie 2015. Ce s-a întîmplat între timp de a fost necesară o nouă întrevedere?

Cine are curiozitatea să vadă toate fotografiile oficiale postate pe site-ul oficial al Preşedinţiei, va observa că Iohannis zîmbeşte larg şi fericit, ca în poza de mai sus, doar atunci cînd alături de el se află Carmen, pe care deseori o ţine de mînă. În celelalte fotografii, cum este şi cea de mai jos, pare abătut şi stingher, chiar dacă poza este făcută la acţiunea pentru care s-a dus în America:

Nu vreau să par cîrcotaş sau populist, dar este total nepotrivit ca exact în momentul în care Guvernul face mereu calcule pentru a găsi bani pentru alocaţia copiilor sau pensiile bătrînilor, să dea astfel de semnale privind cheltuirea banilor publici în mod inutil. Măcar simbolic trebuia procedat altfel, mai ales că sondajele arată scăderi importante în privinţa popularităţii Preşedintelui. Pentru un zbor de linie, preţul unui bilet Bucureşti-Washington este de 5.936 dolari, cu Tarom+Air France. Başca hotel, masă, protocol, protecţie, mofturi.


Iată ce scria DCNews în 28 septembrie 2015, la precedenta vizită a lui Iohannis în SUA, citînd o sursă prezidenţială: „Doamna Carmen, care nu avea treabă cu întâlnirile preşedintelui, a fost la shopping. Doar la Consulatul nostru l-a însoţit pe soţul său. Cei doi au fost bine primiţi de românii din aici, care au făcut nenumărate poze cu familia prezidenţială”. După numai cîteva luni, mofturile Primei Doamne par să revină, astfel încît cei 7.978,78 km par o nimica toată. Şi, pentru că Guvernul se pregăteşte să cumpere noi avioane pentru Preşedinţie, astfel de vizite probabil că se vor îndesi!


Menţionăm aici că în fiecare weekend, Klaus Iohannis ia întregul aparat de protecţiei după el pentru a fi alături de soţia sa la Sibiu şi ne amintim ce tărăboi s-a născut atunci cînd Băsescu parcă nu mai voia să plece din vila Prezidenţială, acesta fiind motivul invocat de familia Iohannis penru că nu se reuneşte la Bucureşti pe perioada mandatului!

Întrebare: la sfîrşitul mandatului/mandatelor lui Klaus Iohannis, legea îi oferă o casă pe toată durata vieţii. Cunoscînd pasiunea familiei Iohannis pentru case, dar şi „aversiunea” sa faţă de Bucureşti, va refuza oare imobilul oferit în dar de poporul român?


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.