Ce a înțeles Cazanciuc din scandalul magistrați – SRI

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat, marți, că, în cadrul ședinței CSM de marți, nu s-a dat o explicație noțiunii de „câmp tactic”, folosită de șeful Direcției juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, iar la acest lucru trebuie să răspundă Inspecția Judiciară.

„E o întrebare la care probabil va răspunde Inspecția Judiciară. Noi, în cadrul CSM, nu am înțeles foarte bine această noțiune de câmp tactic. Nu contest buna credință a domnului Dumbravă, dar sunt niște lucruri pe care inspecția va trebui să le clarifice în perioada imediat următoare”, a afirmat Cazanciuc, la plecarea de la CSM, citat de Agerpres.

El a spus că nu cunoaște în detaliu declarația lui Dumitru Dumbravă și că speră ca Inspecția Judiciară să lămurească toate afirmațiile acestuia.

Despre posibilitatea existenței de agenți sub acoperire în rândul magistraților, Cazanciuc a spus că legea este foarte clară și nu permite acest lucru.

Ministrul a afirmat totodată că orice suspiciune trebuie verificată, referitor la sesizarea CSAT pentru verificări în legătură cu posibili agenți acoperiți în rândul magistraților.

„Dacă sunt suspiciuni, trebuie verificate. Nu putem lăsa să planeze asupra magistraților asemenea tipuri de suspiciuni”, a punctat el.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, marţi, sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru a efectua verificări cu privire la posibila afectare a independenţei justiţiei şi magistraţilor de către SRI în urma declarațiilor făcute de generalul SRI Dumitru Dumbravă.

Generalul SRI a afirmat, într-un interviu acordat site-ului juridice.ro, că Serviciul nu se mai retrage „din câmpul tactic” odată cu sesizarea instanței prin rechizitoriu, ci își menține „interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.