×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 29 iunie 2017, 05:03
EUR (€)
-0.0067 ↘
4.5563 RON
USD ($)
-0.0408 ↘
4.0114 RON
• • •
Corupție și anticorupție
Ce a înțeles presa germană din vizita lui Iohannis la Berlin

România a făcut progrese în lupta împotriva corupției, luptă care trebuie să continue, iar țara este condusă acum de un guvern atacat de propriul partid, pentru că premierul nu dorește să îndulcească legile împotriva acestui flagel.
Aceasta este esența relatărilor presei germane, de altfel foarte succinte, despre vizita președintelui Klaus Iohannis la Berlin.

Radioul public Deutsche Welle rămâne în mare parte fidel comunicatului guvernului federal, vorbind despre progresele României în lupta împotriva corupției și despre atmosfera cordială a întâlnirii Iohannis Merkel.

DW arată ca Iohannis s-a întâlnit cu președintele Donald Trump la Washington, acum este la Berlin, iar miercuri urmează să aibă o întâlnire cu președintele Franței, în marja Consiliului European de la Bruxelles. DW amintește de criza politică din România, unde ”miercuri guvernul lui Sorin Grindeanu va fi supus unei motiuni de cenzură, după ce propriul partid, PSD, i-a retras sprijinul pentru că Grindeanu refuză să slăbească legislația împotriva corupției”.

În august 2012, atunci când Curtea Constituțională urma să ia o decizie în privința validității referendumului pentru demiterea predecesorului lui Klaus Iohannis, DW scria următoarele: ”Premierul socialist Victor Ponta, care a instigat tot scandalul, a îndemnat de atunci la acceptarea înfrângerii în lupta cu Băsescu", continuă DW, apreciind că acest lucru pare să nu fie împărtăşit de către "adepţii unei linii dure" din cadrul PSD. Citând analişti, DW aprecia că "Ponta deţine puţină putere reală în cadrul PSD", ai cărui baroni locali, care controlează economia pe plan local, "au cea mai mare influenţă asupra sorţii sale politice". Să nu știe jurnaliștii germani plătiți din banul contribuabilului german că Victor Ponta este acum secretarul general al guvernului care ”refuză să slăbească legislația împotriva corupției?”. Sau important este doar ca România să fie perpetuu zugrăvită drept acea țară de la marginea Europe unde adevărata legitimitate democratică se obține nu la urne, ci doar prin lupta cu corupția?

Agenția DPA, citată de finanzstreff.de, este preocupată mai degrabă de afacerile europene si de poziția României în ce privește Brexitul, notând că președintele Iohannis este adeptul unei abordări unitare a țărilor membre UE în raport cu Marea Britanie. În rest, agenția germană vorbește despre aceleași progrese, dar și riscuri legate de lupta împotriva corupției.

Călin MarchieviciPublicat Luni, 19 iunie 2017
5538
 | 5
 | 17
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Hadrian
+1
Cum ce a inteles, a inteles ce doreste vaca nebuna -contributia la bugetul NATO a Germaniei, ceruta de Trump va creste cu decontarea de catre Romania a comenzilor de armament german ! Jaa,Ja,ja, jawohl, zeer gut !
Publicat Joi, 22 iunie 2017
+Răspunde
Anjelika catre piSD-ei
-3
Kim JONG UN si KIM JONG DOI = dracNEA pentru voi !
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Florin
+6
M-am lamurit de mult de genul asta de ziaristi din Germania. Niste ziaristi de cacao care nu au nici o treaba cu a relata corect ,ci din contra ,relateaza cum li se comanda . De altfel si alti ziaristi din tari ale UE ,ne considera continuu vinovatii de serviciu al Europei si au o placere extrema sa ne zugraveasca cat mai negativ. Ca si in filmul cu un actor de exceptie ,Dorel Visan , fira-ti ai dracului cu melcii vostri.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Vizita de Lucru
+13
Bună treabă face în Germania ambasadorul României în Germania Emil Hurezeanu, dacă după atâția ani de ambasadorat presa germană și radioul public bat câmpii cu clișee, minciuni și prostii.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
lunetistu @ Vizita de Lucru
+4
Si cind ma gindesc , ca hurezeanu era `ambasador ` in Germania de vest inainte de `89 dar la europa libera . Atunci isi facea treaba cu zel . Poate cu acelasi zel lucreaza si azi dar nu pricepem noi .Aproape ca i-a ajuns pe baconschi si mihalache , ca valoare si rezultate .
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
ha,ha
+23
DW este un post jalnic de propaganda, folosit de politrucii romani impotriva propriei tari.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
moser
+13
progrese spuneti dvs..directia i buna dar sensul conteaza. cat despre vizite; sunt vizitele lu iohanis , isi s facute in interes personal pa cheltyuiala comunitatii; omul vrea sa ne arate ca este credibul, ca este pozitiv etc..asta pentru prezentul dar mai ales pentru viitorul sau. am ingteles ca in USA s a remrcat prin fluenta limbii englee vorbigta ...preferam ca in c amera ovara sa se rosteasca cateva cucinte romanesti ...asa pentru ...fonoteka..asa ca brava natiune ..halal sa gti fie neamtule bine facut
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
florinakis
+15
aiurea tare ... da' dl. johannis n-a explicat si el la nimeni pe-acolo ../?? ori nu stie limba ....???
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Nas'ty
-13
Apropos, ce ai vrut sa inteleaga? Ca tot ce face sasu e de mare pork si ce face feciorul de meletzian din Teleorman, agent fsb/svr destabilizator si tradator de neam si tara e de mare bine?!
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
BRE! @ Nas'ty
+27
CE SA INTELEAGA? CE AM INTELES NOI DIN VIZITA IN AMERICA! VEZI SONDAJUL DIN FRONT PAGINA COTIDIANUL! NIMIC!CA SA NU MAI SPUN DE CIT O DOARE PA FRAU CANZELAR IN MUNTELE VENUS PERSONAL DE ROMANIA SI AL SAU PREZIDENT!!!
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Cetateanul X
+12
Prin urmare, care sunt rezultatele pentru România ale vizitei lui Iohannis la Berlin????
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Aelia @ Cetateanul X
+31
Niciuna. S-a dus sluga sa dea raportul stapanilor. Nu te poti astepta la altceva cand in fruntea statului ai un natarau alogen care nu iubeste Romania si pe romani, nu are familie si nici copii. Pentru cine ai vrea sa "lupte"? Poate lua primul avion si se muta unde vrea ca doar "cascavalul" este bine asigurat.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Laura Kovesi @ Cetateanul X
+23
Adevarul? Chiar vrei sa il stii? Esti pregatit sa il si suporti? Si-a dus in inafara in toata tihna dl Palton furios niste geamantane doldora de hartii de 500 euro fiecare ! Nu erau desenate, fii sigur. Cand a castigat Romania ceva dintr-o vizita a butonagiilor din Colonie?
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Laura Kovesi @ Cetateanul X
+12
@Aelia, inca nu e incheiata faza cu cascavalul, acolo munceste la fiecare iesire in afara: hamal de geamantane pline cu hartii de 500 eurocascaval. Au remarcat baietii de la stiri pe surse cand se infurie si tranti paltonul, ca erau mult prea multe valize maari de tot! Eu m-am prins doar anul acesta, adica dupa!
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Sofron @ Cetateanul X
+2
Exceptionale. Vei vedea.
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Prostu' Satului @ Cetateanul X
+28
Cel mai important rezultat este acela ca s-a dus si s-a intors. Daca ramanea acolo ar fi fost cu adevarat un mare succes!
Publicat Marţi, 20 iunie 2017
+Răspunde
Hatari
-19
Presa germana a inteles perfect! Nu credeam ca analisti germanii pot fi atat de experti in politichia romaneasca.
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Ce face Iohannis cu legea salarizării bugetarilor
Publicat acum 15 ore şi 42 minute
Ăștia bagă țara-n bălării
Publicat acum 10 ore şi 51 minute
Dodon, despre Băsescu: E un pericol mare
Publicat acum 17 ore şi 28 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Fotografiile bunicilor
26 articole/ Actualizat Duminică, 25 iunie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
132 articole/ Actualizat acum 19 ore şi 15 minute
Ioan Buduca

Nu cred că sunt mulți pesediștii care, citind sau răsfoind programul lor de guvernare, au înțeles în ce afacere ne aflăm cu acest proiect de țară.

Ioan BuducaPublicat acum 9 ore şi 21 minute