Ce adversare vor avea româncele în turul II la US Open

5 românce sunt calificate în turul II la US Open. Ce adversare vor avea în turul II. De ce vor ţine românii cu helveta Timea Bacsinszky. Ce românce au fost pe tabloul principal în ultimii 10 ani.


Update: Niculescu a 5-a româncă în turul II


Recordul din 2012 a fost bătut. În premieră la US Open, 5 jucătoare din România aflate pe tabloul principal trec toate de turul I. Ultima româncă învingătoare în prima partidă este Monica Niculescu, ea trecând marţi seara (fusul orar al Bucureştiului) cu 2-1 (6/7, 6/1, 7/5) de Yaroslava Shvedova. În turul II, Niculescu (59 WTA) o va avea drept adversară pe Barbora Záhlavová-Strýcová (29 WTA), cap de serie nr.30.

O surpriză URIAŞĂ

În ziua a doua la US Open s-au înregistrat şi primele surprize, dintre care una uriaşă.

Americanca Cici Bellis (locul 1.208 în clasamentul WTA) o CVASI-DEBUTANTĂ de 15 ani, cu doar 12 meciuri la activ (8 victorii-4 înfrângeri în turnee satelit) în carieră a învins-o cu 2-1 (6/1, 4/6, 6/4) pe Dominika Cibulkova, cap de se serie nr.12 (loc 12 WTA). Bellis a intrat pe tabloul principal primind un Wild Card din partea organizatorilor.

O altă surpriză notabilă: Svetlana Kuzneţova, cap de serie nr.20 (loc 21 WTA), a pierdut cu 1-2 (6/3, 2/6, 6/7) în faţa mai modestei Marina Erakovic (82 WTA).
Alţi capi de serie eliminaţi: Garbine Muguruza (cap de serie nr.25 – loc 26 WTA): 0-2 cu Mirjana Lucic Baron (119 WTA), venită din calificări; Zhang Shuai (cap de serie nr.30 – loc 34 WTA): 0-2 cu Mona Barthel (loc 54 WTA)

Sorana a făcut meciul anului

Meci fără istoric pe „Court 13” de la Flushing Meadows. Sorana Cârstea pur şi simplu a nimicit-o pe britanica Heather Watson în souă seturi, 6/1, 6/1 în numai 54 de minute. Paradoxal, prin prisma locurilor ocupate în clasamentul la zi al WTA, britanica pornea favorită în această partidă. Watson se aflat la ora meciului pe locul 45, în timp ce Cârstea se afla pe locul 80.


Meciul a fost sever controlat de româncă. 90% din loviturile cu reverul au fost devastatoare pentru Watson. Practic britanica nu a contat de loc în acest meci, sau, pur şi simplu nu a fost lăsată să joace de către româncă. În setul secund, după 1-1, Watson, prima jucătoare ca valoare din Marea Britanie a fost redusă pur şi simplu la statutul de figurantă. Culmea, Soranei nu i-a funcţionat foarte bine primul serviciu, dar a avut un procentaj de reuşită extraordinar pe al doilea serviciu: 76%. De altfel, Sorana Cârstea a înregistrat cifre statistice în premieră pentru ea la un turneu de Grand Slam: 56 de puncte câştigate (29 adversara), 6 mingi de break câştigate (din 9) etc.

Sorana Cârstea se află la a 8-a participare la US Open şi pentru a 7-a oară consecutiv pe tabloul prindipal (128 de jucătoare). Cea mai bună performanţă la US Open a înregistrat-o în 2009, când a ajuns până în turul III.

Românce în turul II

Prin victoria de marţi seara (fusul orar al Bucureştiului), Sorana Cârstea ridică la 4 numărul româncelor calificate în turul II la US Open.


Rezultatele de luni ale jucătoarelor din România:

Simona Halep (2 WTA) – Danielle Collins (553 WTA) 2-1 (6/7, 6/1, 6/2)

Alexandra Dulgheru (99 WTA) – Kristýna Plíšková (93 WTA): 2-0 (6/3, 6/4)

Camelia Begu (60 WTA) – Silvia Soler Espinosa (71 WTA): 2-0 (7/6, 6/3)

Adversare în turul II

În turul II, cele 4 sportive din România vor avea următoarele adversare:

Simona Halep – Jana Čepelová (65 WTA)

Alexandra Dulgheru – Maria Sharapova (6 WTA) (cap de serie nr.5)

Camelia Begu – Roberta Vinci (26 WTA) (cap de serie nr.28)

Sorina Cârstea – învingătoarea dintre Eugenie Bouchard (8 WTA) (cap de serie nr. 7) şi Olga Govortsova (98 WTA)


Monica Niculescu (59 WTA) are de jucat în turul I contra Zaroslavei Shvedova (52 WTA)

Prezenţe româneşti în turul II în ultimii 10 ani

2013: 3 jucătoare din 6 (Simona Halep, Sorana Cârstea şi Alexandra Dulgheru)

2012: 4 jucătoare din 6 (Simona Halep, Sorana Cârstea, Edina Gallovits, Irina Begu)

2011: 3 jucătoare din 5 (Simona Halep, Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu)

2010: 1 jucătoare din 5 (Alexandra Dulgheru)

2009: 1 jucătoare din 5 (Sorana Cârstea)

2008: 2 jucătoare din 4 (Sorana Cârstea, Raluca Olaru)

2007: 1 jucătoare din 2 (Raluca Olaru)

2006: nu am avut jucătoare pe tabloul principal

2005: nu am avut jucătoare pe tabloul principal

2004: nu am avut jucătoare pe tabloul principal

Cu ochii pe Timea Bacsinszky

În afara meciurilor româncelor, un alt meci va fi siguranţă urmărit cu mult interes de iubitorii tenisului din România: cel dintre Timea Bacsinszky (Elveţia) şi Venus Williams. Motivul este unul simplu: Williams ar putea ajunge în turul IV să joace contra Simonei Halep şi ar putea să fie foarte dificil pentru româncă, mai ales că Venus este în formî mare. Totuşi mai mulţi analişti aşteaptă o „bombă” din partea lui Bacsinszky.


Şi ar mai fi un element în plus pentru ca românii să ţină pumnii elveţiancă: Timea, are origini directe româneşti, tatăl ei, Igor, a fost cetăţean român (s-a născut în 1947 la Satu Mare) a activat în tenisul de câmp românesc până în 1978 când a fugit din ţară în Ungaria, iar în 1981 s-a stabilit în Elveţia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.