×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 15:15
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5881 RON
USD ($)
+0.0013 ↗
3.9079 RON
• • •
Omul lui Coldea, consilierul premierului
Ce ascunde spatele lui Sorin Grindeanu

Prim-ministrul Sorin Grindeanu îl numea în luna martie 2017 consilier pe probleme de IT și securitate informatică pe generalul de brigadă Gabriel Stătescu.

„Eu cred că în perioada imediat următoare una din provocările pe care le vom avea e cea legată de sistemul IT şi arhitectura guvernamentală în acest domeniu. Avem foarte multe lucruri de făcut. De prea multe ori acest domeniu s-a dezvoltat insular, fiecare instituţie în parte şi-a dezvoltat propriul concept în acest domeniu, astfel încât interoperabilitatea dintre instituţii să nu fie cea dorită. E nevoie de un om care să aibă această viziune pe domeniul IT, pe cybersecurity, pentru că este o provocare care zi de zi este tot mai mare pentru noi şi de aceea am ales un specialist care are viziune în acest domeniu – consilier de stat pe IT, cybersecurity“, spunea atunci premierul.


Sorin Grindeanu a mai colaborat cu generalul Stătescu în timpul mandatului de ministru al Comunicațiilor.
Pe 8 martie 2017, generalul SRI Gabriel Stătescu a fost trecut în rezervă de președintele Klaus Iohannis, la propunerea directorului SRI, Eduard Hellvig. El a condus Direcția pentru comunicații și tehnologia informației UM 0296 a Serviciului Român de Informații.


În 2011 fusese avansat în grad printr-un decret privind „acordarea gradului de general de brigadă, cu o stea, coloneilor Dan-Valentin Căpșună și Gabriel Stătescu, din Serviciul Român de Informații“, semnat de președintele Traian Băsescu. Se spune că era apropiat al fostului prim-adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea.


Valer Marian declara pe 22 martie 2013 că „după numirea în funcția de prim-adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea”, acesta a numit „în funcții importante de șefi și de locțiitori de unități oameni de încredere și buni executanți, ca, de exemplu: generalii Gabriel Stătescu (…), șefi de unități și diviziuni“.


Direcția pe care a condus-o avea printre atribuții: monitorizarea online și derularea de proiecte de IT&C. În contractele pentru achizițiile de echipament, întocmea caietul de sarcini cu specificațiile tehnice. Contractele încheiate între firmele omului de afaceri Sebastian Ghiță cu SRI reprezintă motivul pentru care a existat o relație strânsă între Sebastian Ghiță, Florian Coldea și Gabriel Stătescu, potrivit site-urilor RL și EvZ.


Prin Programul SII Analytics, realizat în 2003 și devenit operațional în 2006, s-a creat comunicarea dintre bazele de date ale mai multor instituții publice: Ministerul de Interne, Direcția Generală a Vămilor, Direcția Generală a Penitenciarelor, BNR, Ministerul de Finanțe, ANAF, APIA, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, ONRC, Casa Națională de Asigurări de Sănătate.


Cinci ONG-uri au trimis în ianuarie 2017 o plângere la Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), prin care sesizau felul în care SRI a primit fonduri europene pentru Programul SII Analytics. Cele 5 ONG-uri sunt: SAR,
APADOR-CH, Active Watch, Asociația Miliția Spirituală și Asociația pentru Tehnologie pe Internet ApTi. Prin document, acestea atrăgeau atenția că SRI a depus proiectul înainte de publicarea Ghidului Solicitantului și a fost singurul ofertant la licitația proiectului finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). Decizia de trecere în rezervă a generalului Stătescu s-a luat în condițiile în care directorul SRI, Eduard Hellvig, a denunțat protocoalele dintre SRI și mai multe instituții publice.

La PSD Timiș, susținere necondiționată pentru Grindeanu


La inițiativa a peste 50 de primari pe care PSD îi are în județul Timiș, luni s-a întrunit, la Timișoara, Comitetul Executiv Județean – CEJ, în cadrul căruia s-a adoptat o rezoluție de susținere a Guvernului Grindeanu și de continuare a implementării programului de guvernare. Rezoluția a fost adoptată cu unanimitatea de voturi a celor prezenți. Președintele executiv al organizației județene, Călin Dobra, spune că disputa creată între conducerea centrală a partidului și prim-ministru e una artificială și că lucrurile se vor tranșa, odată cu Comitetul Executiv. „Un dialog mai concludent și mânat de unitatea partidului va lămuri situația, creată artificial, între conducerea PSD și prim-ministru. După părerea mea, nu se va ajunge la nicio modificare în ceea ce-l privește pe premier. Hai să așteptăm Comitetul Executiv, în care se va hotărî continuarea activității, în fruntea Guvernului, de către Sorin Grindeanu“, a declarat, pentru Cotidianul, Călin Dobra, președinte al Consiliului Județean Timiș.


„Nu au existat informații despre vreo legătură a lui Grindeanu cu serviciile“
Titu Bojin, fost președinte al PSD Timiș, spune că susținerea lui Grindeanu în conflictul cu Dragnea nu trebuie căutată în afara partidului și a Guvernului.
„Nu cred că Grindeanu este susținut din exterior. El a fost și este la dispoziția partidului care l-a propus și susținut pentru funcția de prim-ministru. După părerea mea, animozitatea dintre el și Dragnea s-a creat pe alte filiere. Pe de altă parte, din punctul meu de vedere, speculațiile legate de o eventuală apropiere a premierului de sfera serviciilor secrete sunt false. În perioada în care am condus organizația județeană a PSD Timiș nu au existat informații despre vreo legătură a lui Sorin Grindeanu cu serviciile secrete. Ca fost membru PSD, consider normală susținerea de care beneficiază premierul din partea filialei Timiș“, spune Titu Bojin. În anul 2014, Sorin Grindeanu i-a luat locul lui Bojin la conducerea organizației județene Timiș a PSD. În prima fază interimar, iar ulterior votat la Conferința județeană.


Grindeanu, lansat în politică de Ilie Sârbu


Actualul premier a fost lansat în politică de către fostul senator PSD de Timiș Ilie Sârbu. Grindeanu și Sârbu au rădăcini în județul Caraș-Severin. Președinte al organizației de tineret, apoi al celei pe municipiul Timișoara, Grindeanu a devenit viceprimar. Din această postură și în virtutea unei foarte bune relații cu Victor Ponta, Grindeanu ajunge parlamentar de Timiș în legislatura 2012-2016. De aici până la o funcție de ministru al Telecomunicațiilor în Guvernul Ponta n-a fost decât un pas. După demisia guvernului condus de ginerele lui Ilie Sârbu, Grindeanu trădează și sare în barca lui Dragnea. Obligat de partid să candideze în alegerile locale din vara anului trecut, Grindeanu devine consilier județean și ulterior președinte CJ Timiș. Din această postură l-a preluat Dragnea și l-a propulsat la Palatul Victoria. Alte două persoane de care se leagă trecutul politic al actualului premier sunt dr. Dan Poenaru, fost președinte al PSD Timiș, dar și fostul deputat Gheorghe Ciobanu, decedat subit în urmă cu doi ani, și el în foarte bune relații cu ex-premierul Victor Ponta. (Sergiu Miat)

„La început, (Sorin Grindeanu) a înţeles rolul său – anume că reprezintă o funcţie numită. A înţeles că trebuie să aibă o relaţie puternică cu coaliţia, cu Liviu Dragnea şi cu domnul Tăriceanu. Ulterior, a fost un moment, un declic, nu a mai simţit această nevoie. Probabil a umplut golul lăsat de consultarea cu domnii Dragnea şi Tăriceanu cu altceva. Rămâne să aflăm ce e acel altceva. Noi (colegii de partid) îi asiguram, cum se spune neacademic, spatele politic. În momentul în care nu a mai considerat util spatele, metaforic vorbind, politic, înseamnă că are un alt spate, poate“, a spus Gabriela Firea la RTV.

Paul DumitrescuPublicat Miercuri, 14 iunie 2017
12155
 | 14
 | 31
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
F.B.I.
+15
SI astfel CUCUL crește și iar crește până își termină și părinții de împrumut, vlăguiți de hrănirea unui păsăroi lacom și șmecher, ce se pretinde puiul lor, dar, de fapt, este ucigașul progeniturilor lor. Se poate spune că cucul este maestrul infiltrării și al intoxicării operative din lumea zburătoarelor. Epilog, dixit puiul de cuc: „Pe durata mandatului meu de 12 ani, România a fost o ţară sigură, stabilă şi a fost cu succes apărată de riscurile şi amenințările de securitate cu care s-a confruntat permanent .”Așa de bine a fost apărată că acum SRI-ul e șvaițer, decredibilizat total și măcinat de practicile instituite chiar de Coldea, iar rețeaua sa de pui de cuci încă lucrează în interior, factorii străini au pus gheara pe tot, au tocat și dus la fier vechi cam tot ce mai conta in industria românească, s-au mătrășit pământurile, subsolul, pădurile, au înflorit mafiile țigănești și evreiești conectate la servicii, personaje jegoase de teapa lui Ghiță au ajuns mari mahări, cu banii de la SRI la pușculiță, Moldova a ajuns cu totul pe mâna rușilor, după desființarea subdiviziunii ce urma siajul fostei unități anti-KGB 0110, și în general totul a fost un succes generalizat… pentru CEILALȚI. Și, în loc să fie anchetat și martelat, repetentul primește acuma ditai pensioara babană, și roade la căldurică oasele puse deoparte, de la cucii barosănei care l-au crescut și l-au purtat pe aripa lor ocrotitoare, întreaga viață.
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
Oncioiu Gh.
-9
Nu ati inteles si nu o sa intelegeti absolut nimic din democratie.Singurul lucru la care va e capul e distractia-mici,manele si gagici.PSR-PARTIDUL SECURISTILOR DIN ROMANIA,face cu voi ce doreste.Nici Ana Pauker si Botnaras,cu toate diviziile sovietice,nu au reusit sa va indobitoceasca ca si Partidul Securistilor din Romania.
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
omu' @ Oncioiu Gh.
+6
hm..de emil bodnaras stiam..de botnaras,nu...ceea ce denota o falsa cultura politica
Publicat Joi, 15 iunie 2017
+Răspunde
AMERICANUL
+18
Florian Coldea, general la 37 de ani: cariera fulminantă a unui individ mediocru. Povestea unui pui de cuc și a aripii sale ocrotitoare…Deci, merge la cel mai prost liceu de proști din Arad, Liceul Industrial nr. 11, la seral, ca toți tonții. Intră la Institutul Politehnic din Timișoara și ajunge repetent încă din primul an de facultate. O rudă a mamei sale, generalul Dan Gheorghe îl ia sub aripa sa ocrotitoare, cu toată aripa generalului, devine repetent a doua oară, la examenul de licență de la Academiei Naționale de Informații, în 1995. Este trimis la subofițeri și în 1996 „aripa ocrotitoare” reușește să-l salte peste gard, la al doilea examen. Apoi urmează o carieră fulgerătoare, pentru un absolvent de seral la industrial și dublu repetent: – locotenent-colonel în 2005 (34 de ani) – colonel în 2006 (35 de ani) – general de brigadă în 2008 (37 de ani) – general-maior în 2012 (41 de ani) – general-locotenent în 2014 (43 de ani). Să vedem acum cine era „aripa ocrotitoare”, neamul mămucăi, unchiulețul Dan Gheorghe.Cadru la SMB, Securitatea Municipiului Bucureşti, cea mai a dracu’ și mai politizată structură a Secu.Dan Gheorghe este trimis ulterior de Măgureanu la „specializare” în URSS, respectiv Republica Moldova. Seful KGB-ului local era nici mai mult nici mai puțin decât Tudor Botnaru, fost cadru al KGB la București, ce a executat în 1990 dispoziţia Moscovei de a transfera arhiva KGB a RSS Moldoveneşti de la Chişinău la Tiraspol, solicitând și ajutorul lui Măgureanu, care i-a întins omână frățească, respectiv pe Dan Gheorghe. Dan Gheorghe este mai apoi avansat, comandant al Brigăzii Antiteroriste din SRI, apoi, în 1992, a trecut la SIE, fiind avansat la gradul de general de brigadă de Ion Iliescu. În toamna lui 1993, Dan Gheorghe ajunge şeful UM 0215, Poliția Politică reinventată de Voican Voiculescu, în ianuarie 1990. Până în martie 1997 conduce infama doi și un sfert, după care în 2001 este reactivat în SRI, pe post de consilier al directorului SR
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
Gmbplay @ AMERICANUL
+2
Totuși in spatele sau, era cineva care cineva are pe cineva in spate.Cine sta cel mai in spate?
Publicat Joi, 15 iunie 2017
+Răspunde
rabinul din Buhuși
+5
..în prostia mea mă gândeam că are coadă și păr pe spate ! ...ptiu drace !
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
Cata
-8
mama citi agenti dublii si duplicitari sint in psd! -iau facut de vorbesc singuri! asa se intimpla cind e o gasca de strinsura...
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
Valahu
+18
Nuuu....pur si simplu "si-a luato-n cap" ! S-a intalnit si el cu Macron cu Junker, Iohanis l-a mangaiat pe freza si.....acum se crede mare.
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
ciuciugaya @ Valahu
+1
DA-LEN CAP SI BEA-LE O...E
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
Ciripel
-19
Postacilor, lasati vrajelile si luati de aici un pont: URA SI LA GARA GUVERN GRINDEANU! ( nu pleaca tori ministrii!) Postacilor, lasati vrajelile si mai luati de aici un pont: CEI CE AU CREZUT CĂ LI SE VOR MĂRI SALARIILE ŞI-AU LUAT O MARE ŢEAPĂ! PSD POATE SĂ FACĂ SUTE-MII TUMBE CĂ BANI NU-S!
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
ha,ha,ha
+15
Zi Paulica, ce se ascunde in spatele lui Grindeanu ca eu nu prea am priceput? Se ascunde ceva sau cineva? Hai lamureste-ne, sau titlul e pentru prosti in speranta ca vor citi si afla ceva!
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
Belphegor
+9
Poate cine se ascunde in spatele lui Sorin Grindeanu. Mos Teaca!
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
DOCTORUL DIN NICOSIA
-12
Românii au deja o psihoză care este deja inregistrată la OSIM : " COLDEA " !
Publicat Miercuri, 14 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
„Ni s-a tot indus că suntem proști”
Publicat acum 2 ore şi 55 minute
Brambureala pe puncte și pe notițe
Publicat acum 19 ore şi 21 minute
Tudose, despre cumulul pensie-salariu
Publicat acum 5 ore şi 56 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 19 ore şi 9 minute