×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 10 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 08:33
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
CE atârnă de gâtul lui Tudose un laț mai tare decât MCV
Ilie Şerbănescu
Ilie Şerbănescu

După ce, venit la București, l-a pupat pe frunte pe dl Traian Băsescu în fața parlamentarilor și a camerelor de luat vederi – probabil în semn de mulțumire pentru contribuția acestuia la înregimentarea colonială a României în UE pe timpul mandatelor sale prezidențiale –, dl Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, odată întors la Bruxelles, a mai făcut un cadou strict de tip colonial României, indiferent de guvernul pe care aceasta îl are: a somat-o să respecte cât mai degrabă deficitul bugetar așa-zis „structural“, care ar fi cam de 1% din PIB, și nu de 3% din PIB, cât prevăd normele de stabilitate economico-financiară ale UE. Aceasta, apropo de „programul“ dlui Tudose!

Legătura cu pupicul dăruit dlui Traian Băsescu nu este câtuși de puțin forțată. Pe timpul mandatelor dlui Traian Băsescu, au avut loc intrarea României în UE și acceptarea de către România a prevederilor din Tratatul de Aderare, cu toate consecințele aferente. Pe timpul mandatelor dlui Traian Băsescu, a fost înlocuit proprietarul român al economiei din România cu un proprietar străin, îndeosebi vest-european. Pe timpul mandatelor dlui Traian Băsescu, s-a produs colonializarea României și, nu în ultimul rând, nimeni altul decât dl Traian Băsescu a fost cel care a adoptat, pe seama poporului său, programul UE de înfruntare a crizei economice. În particular, în această privință, dl Traian Băsescu a fost inițiatorul și aplicatorul în România al unui program mai catolic decât cel papal de la Bruxelles, prevăzând tăieri de salarii, înghețări de pensii și majorări de impozite, precum și preluatorul în numele României al ticăloșiei Merkel privind obligația de reducere draconică spre zero a deficitului bugetar, ca pretinsă modalitate de luptă pentru stabilitate economică și financiară! Reducere draconică a deficitului bugetar care s-o mai potrivi cât de cât unei țări dezvoltate, dar care, pentru o țară ca România, înseamnă definitiv și irevocabil încremenirea în starea de subdezvoltare!

Era o obligație pe care o țară subdezvoltată ca România nu trebuia să și-o asume, după cum actualele țări dezvoltate (în frunte cu Germania, care a inventat acum plafonarea deficitului bugetar) nici nu se gândeau cumva s-o promoveze în toiul eforturilor lor de dezvoltare, ci, dimpotrivă, au practicat decenii la rând deficitul bugetar ca mijloc de impulsionare a dezvoltării. Formula era chiar fundamentată „științific“ și se numea „deficit spending“. A veni acum, după ce te-ai dezvoltat, inclusiv printr-o asemenea formulă, și ai ocupa poziții dominante și favorizante în piață, să susții plafonarea deficitului bugetar cu caracter generalizat, este o imensă mârșăvie! Țările dezvoltate n-au decât s-o promoveze, dar pentru ele, și nu pentru cei care au și ei dreptul istoric de-a o folosi în eforturile de dezvoltare. Nu întâmplător l-a pupat dl Juncker pe dl Băsescu pe frunte în văzul public! Deficitul zis „structural“, conceput la Berlin, este o invenție ticăloasă la care subdezvoltații nu trebuie să se asocieze, așa cum a făcut-o dl Traian Băsescu în numele României! Nu trebuie să se asocieze deoarece aceasta interzice de fapt participarea fondurilor publice la dinamizarea dezvoltării.

Am citit că dl Dragnea s-a ofuscat de somația Bruxelles-ului, considerând-o o „discriminare“, în măsura în care corifei de prim rang de prin UE au depășit, nu în mod excepțional, ci sistematic, nu numai pragul deficitului zis „structural“ de 1-2% din PIB, ci și pe cel de 3% din PIB al stabilității economico-financiare, fixat tot la Bruxelles, și nu au pățit nimic! Nu este doar o „discriminare“, dle Dragnea, este o mârșăvie în toată regula! La care însă a pactizat deopotrivă dl Traian Băsescu! Dacă se mai simte și în forță și nu numai cu dreptatea de partea sa, dacă se consideră cumva mai bun decât dl Traian Băsescu, dl Dragnea n-are decât a ignora sau chiar a dezavua public somația Bruxelles-ului – de altfel, prima, deocamdată unica, din istorie în domeniul cu pricina! România n-are ce căuta în UE cu această mizeră anatemă, mai gravă și mai înjositoare decât MCV-ul, de care s-a lăudat dl Juncker pe la București că va elibera România!

Ilie ŞerbănescuPublicat Luni, 24 iulie 2017
8699
 | 43
 | 37
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Cap Limpede
+1
Nea Ilie, matale ai fost ministru pe vremea Convenției si N-AI FOST IN STARE DE NIMIC. Te-au schimbat pentru INCOMPETENTA. Chiar nu-ti dai seama ca trăncănelile tale NU NE INTERESEAZĂ DELOC?
Publicat Miercuri, 26 iulie 2017
+Răspunde
Mr Postman @ Cap Limpede
+2
@Cap De Securist: In mod sigur nu te intereseaza de vreme ce "te-ai deranjat" sa comentezi.
Publicat Sâmbătă, 29 iulie 2017
+Răspunde
Nicu Olahus
+3
Tudose vrea stabilitate…. A primit informatii despre ANARHIA pe care vrea sa o instaleze Soros : De 26 de ani a finantat o retea de organizatii civice, cu scopul de a implanta in Romania, in timp, anarhia. Firul director al acestei activitati este promovarea ideii coruptiei politicienilor si firmelor romanesti care trebuie inlocuiti cu guvern tehnocrat (pregatit din umbra in aceste ONG-uri) si cu multinationale. Se propaga ideea ca nu avem nevoie de Parlament si ca trebuie sa fim condusi de un guvern pregatit sa puna tara la dispozitia multinationalelor care sa exploateze in liniste bogatiile (paduri, minerale, teren agricol, forta de munca etc). Toamna va aduce noi provocari, miscari de strada, din ce in ce mai violente, sprijinite de incercari de destabilizare de la societatea civila, procurori vanduti si dreapta ( ex basistii). Apogeul va fi atins mai tarziu, in decembrie 2018, odata cu sarbatorirea centenarului(ii sta in gat lui Soros) cand instabilitatea sociala, incurajata de reactia timida a guvernului, incurajarile lui Iohanis si greseli provocate va duce la instalarea “anarhiei benefice”. Benefice cui ? Listei lui Soros !
Publicat Marţi, 25 iulie 2017
+Răspunde
gotic
-6
Nea Ilie, Traian Basescu nu mai reprezinta nimic in politica romaneasca si sa sti ca aderarea a fost negociata de marele Arian Nastase, Bechtelul a fost negociat tot de AN (d-aia nu se gaseste contractul) si multe altele facute si nefacute. Nu poti fi un comentator credibil cand ataci doar persoana pe care nu o suporti!!
Publicat Marţi, 25 iulie 2017
+Răspunde
atenianul
+1
sentimental adevărat! dar pentru viitor: oare ce dezvoltare se face cu bugetul de stat, se construiesc fabrici? cumva se vor face autostrăzi, că nu le facem nici pe care le plăteşte UE?se vor face spitele pentru doctorii plecaţi?( la fundeni 20 ore pe zi nu sunt doctori) cumva statul se ocupă de producţie, ce caută statul în producţie , statul trebuie doar să dea autorizaţii economice şi să încaseze impozite, accize şi redevenţe de pe resursele naturale şi să urmărească să fie competiţie. ATÂT.
Publicat Marţi, 25 iulie 2017
+Răspunde
maidan
+3
Corect dar din pacate el spune el aude . Cu asa conducatori asa tara colonie
Publicat Marţi, 25 iulie 2017
+Răspunde
De ce nu spui adevarul, Ylye ?
0
Jefuiti mai putin begetul tarii, hoardelor pesediste vesnic infometate de salarii grase si pensii speciale de la stat ! Acesta e mesajul UE.
Publicat Marţi, 25 iulie 2017
+Răspunde
Bercovici
+14
Este evident ca toate masurile adoptate la nivelul UE, sub conducerea si influenta Germaniei, au menirea sa tina tarile mai putin dezvoltate, cum este Romania, sub papucul celor dezvoltate. Iesirea din UE a Angliei este graitoare si un exemlu bun si pentru alte tari. Aberatia referitoare la nivelul deficitului bugetar est combatuta de realitatile pe care le traim si de istorie. SUA are un deficit egal cu PIB-ul, adica peste 16 mii de miliardede dolari. Daca luom exemplul Italiei aceasta tara nu s-ar fi putut dezvolta daca nu folsea deficitul bugetar si acest lucru este valabil pentru multe alte tari ca Franta, Japonia etc. Este clar ca intertesul tarilor care conduc UE este acela ca Romania sa ramana o tara subdezvoltata si ele sa exploateze in favoarea lor resursele tarii noastre. Mare pacat ca romanii nu mai reusesc sa aleaga conducatori patrioti.
Publicat Marţi, 25 iulie 2017
+Răspunde
Iov
+16
Pupicul ala este aproape o metafora a ipocriziei si a suspiciunii cu care trebuie sa tratam astfel de directive venite din partea Europei. In timp ce il pupa pe base pe chelie tocmai facuse aranjamentele pentru invitarea in Aula a lui Adrian Nastase, pe care il considera (aici are dreptate) cel mai bun fost prim ministru al Romaniei.
Publicat Marţi, 25 iulie 2017
+Răspunde
c.g.
+21
Sigur ca timp de un deceniu cat a fost om in Dealul Cotrocenilor machitorul, gargaragiul ,marioneta, Traian si Basescu, tara asta a intrat si mai adanc in ruina: economica, politica, sociala, fiind azi la un pas sa fie faramata ca stat national unitar, este practic o colonie jefuita in dispret pentru mediu de bogatiile solului si subsolului, precum ultima colonie din Africa sau America de Sud, in contrast izbitor cu apartenenta noastra la: N.A.T.O., U.E., Parteneriat Strategic cu SUA ! Mister Jean Claude Junkers l-a pupat pe frunte pe matroz si pentru faptul ca sunt amandoi '' consumatori '' de licori bahice, este un gest specific celor care consuma pana le sta limba ...pluta ! In rest sa fim sanatosi si la punga grosi !
Publicat Marţi, 25 iulie 2017
+Răspunde
Dragos
+16
Asa este Domnule Profesor... Dar cum nici Dragnea nu se simte prea bine, romanii vor continua sa sufere, ca niste locuitori de pe o plantatie coloniala.... In cel mai optimist scenariu Romania va continua doar sa subziste in aceeiasi configuratie doar pt ca ar fi in continuare o vaca de muls...cu cat vaca e mai mare se presupune ca va da lapte msi mult... bineinteles ca nu pt vacari...
Publicat Marţi, 25 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Ne plângem de lipsuri, dar aruncăm mâncarea
Publicat acum 14 ore şi 53 minute
Frenezie nejustificată
Publicat acum 21 ore şi 27 minute
Filiera ucraineană a lui Hillary Clinton
Publicat acum 16 ore şi 52 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017