Ce au discutat Băsescu și Iohannis

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, înainte de plecarea la Consiliul European de la Bruxelles, că la întâlnirea de miercuri seara cu preşedintele ales, Klaus Iohannis, l-a informat pe acesta despre poziţia sa la Consiliu, ținând să menționeze că nu i-a dat sfaturi viitorului președinte.

”Ceea ce am spus public (despre ce urmează să se întâmple la Consiliul European – nr.) a fost subiect discutat şi cu domnul preşedinte Iohannis. L-am informat cu privire la poziţia mea în acest Consiliu European”, a spus Băsescu, despre întâlnirea de miercuri seara cu Iohannis, de la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă i-a dat sfaturi preşedintelui ales, Traian Băsescu a răspuns: ”Nu, nimeni nu dă sfaturi nimănui, ci doar schimbăm imformaţii”.

Traian Băsescu și Klaus Iohannis s-au întâlnit miercuri seară la Palatul Cotroceni, cu câteva zile înainte de predarea mandatului de către președintele în funcție. Discuția a durat o oră. Iohannis a explicat pe Facebook scopul întâlnirii.

„În această seară (miercuri seară – nr.), m-am întâlnit la Palatul Cotroceni cu președintele în exercițiu, Traian Băsescu, pentru un schimb de informații legate de funcția prezidențială pe care o voi prelua duminică, 21 decembrie, după învestirea de către Parlament. Mă voi reîntâlni cu Președintele Băsescu duminică, tot la Cotroceni, cu prilejul ceremoniei festive prin care se va face transferul de putere”, a precizat președintele ales pe contul său de Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.